[]

expat iş ilanları pratikte ne kadar faal?

yurtdışındaki pozisyonlar için global başvurulara açık iş ilanları var, ama bu işler bu kadar kolay mı?

yani başka ülkedeki ilana başvurucam, tamam diycekler, mülakat için yurtdışına mı gidicem bi günlüğüne nasıl olacak? ya da kendi ülkesinde adam mı bitti de yurtdışından arıyor?


Bu ilanlara zaman ayırmak ne kadar verimli olur? Umut var mı, başvuralım mı? Başvuran varsa deneyimlerini almak çok daha güzel olur tabi.

 
bazi ülkelerde, ya da sirketlerde globallik namina transferler ya da yurt disindan adam getirme istegi olabiliyo, mesela sirdette %90 alman olusmustur dengelemek icin almanya icinde okumus yabancilari ya da yabanci ülkelerdeki ayni sirket calisanlarini alirlar/transfer edebilirler.

bu artik eskisi kadar olmuyo ama benim anladigim kadariyla.

global basvurulara acik demek illa global alicak demek degil, ya da listede öyle gözüksede intranette, sirket icindeki kariyer section unda kapali olabilir.

he geleleim acik basvurulara, bazi alanlarda acik olabiliyo, telekom, petrol, medikal yer yer makina gibi alanlarda avrupada kalifiye eleman bulamayabiliyo isverenler. bundan dolayi yurt disindan gelen basvurulari dikkate alabiliyo.

mülakat genelde olursa yani bu noktaya gelebilirseniz önce telefonda olur, sonra tuttularsa, görüsmeye cagirabilirler, bi davetiye gönderirler ve is vizesi ile gidersiniz bu cok kasinti olmuyo genelde bi haftada sifirdan vize filan elinizde olabiliyo.

umut olabilir ama bence türkiyedeyseniz cok daha düsük sansiniz. eger calistiginiz global sirketin baska ülkelerde pozisyonlari varsa olasiliklar ciddi bicimde artiyo ama diger türlü basvurularda, adam bu basvuran sari cizmeli mehmet aga kim diyebilir.

ayrica, genelde basvurularda öncelikli cogu yerde ülke icinden kapamaya calisiyorlar cünkü prosedür olarak daha kolay...

isin bazi trickleri yok degil elbette...
  • serabetan  (26.02.13 22:53:29) 
ek olarak, ab icerisinde su anda free movement sayesinde romanya, bulgaristan, cek cumhuriyeti ve yunanistan gibi nispeten daha comolokko ülkelerin yaninda ispanya, italya ve portekiz gibi ülkelerden de bir cok kisi is ilanlarina basvuruyo, özellikle ispanyollar bokunu cikarmis durumda su anda bu durum üstüne calisan hr firmalari filan bile varmis hatta.

böyle garip, sacma bi durum var yani ab icinde simdi, expat degil ama yurt disi is icin en kolay yöntem, global firmalarin türkiye ayaginda baslayip transfer olmak ya da cok sipesifik degerlere sahip olmak, mesela sap danismanligi gibi.
  • serabetan  (26.02.13 23:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.