[]

silikon tüpünün ucu tıkalı

hani silikon tüpünün ucuna sivri bir şey takılıyor ya burun damlasının ucundaki şey gibi damlalık olayı, işte o tıkandığından silikon tüpü gayet kullanışsız bir şey oldu. o tıkanan plastik uç zımbırtısı nasıl açılır?

ayrıca ellerimize bulaşıp yalapık eden silikon nasıl , neyle temizlenir? lütfen elleri ve tırnakları hacamat etmeyecek bir şey olsun..

teşekkür ederim..

 
ilk önce geçmiş olsun, zira epey uğraştırabiliyor :)

ince uçlu bir çivi veya çuvaldız alırsan (veya raptiye de olabilir, ama iğne bükülüyor) biraz uğraşarak ucunu açabilirsin.

bundan sonra da tıkanmaması için işin bittiğinde tüpü öylece bırakma, ağzına kullanacağın ince çiviyi sok öyle bırak ki bir dahaki sefere direk çekip açabilesin.

ellere bulaşan silikonu da banyo lifi kullanarak çıkartabilirsin herhalde...
  • mortifera  (15.04.07 15:34:53) 
eğer hepsini kullanacaksan bıçakla donmamış noktayı bulana kadar kesebilirsin.


  • kimlanbu  (15.04.07 16:45:04) 
Bence hiç uğraşma, git bir nalbura o uçlardan iste, ücretsiz verirler sana.


  • sathaner  (15.04.07 19:54:23) 
Bir kere o silikon tüpünü atmak en kolay ve hayırlı iş olacaktır, çünkü silikon genelde bütün halinde donar, yani ucunu açınca içini de donmuş bulma ihtimalin çok yüksek. yani uğraşmaya değmez bence.
İkincisi malesef her yüzeyde çok iyi bir yapıştırıcı olduğundan hiçbir şeyle elden çıkmaz. Ama insan derisi kendine yabancı olanı kısa zamanda atar, merak etme. Bol bol yıka sadece. Bir de ellerin nemliyken topuk törpüsünü deneyebilirsin, yüzeyi de beraberinde aldığı için, hiçbir şey kalmıyor, yumuşacık oluyor eller, ama abartırsan günlerce acısını çekersin.

  • ashh  (16.04.07 10:19:31) 
ev içinde (soluma yaptığın her hangi bir alanda) fazla miktarda kullanacak isen, mesela pencerelerde macun yerine falan kullanmak gibi bişeyler,,,

silikonlar iki tip oluyor bir tanesi solumaya elverişsiz. şu akvaryumlarda kullanılan ve balıkları öldürmeyen, havaya suya salınım yapmayan silikonlardan kullan uzun lafın kısası.
  • can see  (27.04.07 22:54:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.