[]

çalışma saatleri

Merhaba,

şimdi legal olarak haftalık 45 saat max gibi bir durum var. Bu durumda çalışma saatleri 9-18 oluyorsa bu 9 saat sayılıyor. Bu durumda 1 saatlik yemek molası, bu 9 saatlik sürenin içinde mi oluyor? yoksa şirket 1 saat yemek molan var, 9 saat de çalışman lazım diyerek toplamda 10 saat olmak üzere , 9-19 çalıştırabilir mi çalışanını?


 
bizimkinde dahil valla yani gayet 9-18. ama öyle çakallar da kesin çıkar.


  • interview with the vampire  (26.02.13 14:44:19) 
yemek saati çalışma süresinden düşülür hatta çay saati bile. mesela biz 10 saat çalışıyoruz. ama yarım saat yemek yarım saat çay düşülüyor. 9 saat hesaplanıyor


  • karbasan  (26.02.13 15:33:38) 
biz 09:00-19:00 olarak çalışıyoruz 1 saat öğle arası var ve max sınırdayız diyim sana. ve evet öyle çakallar da var.
fazla çalışıyoruz dediğimizde kanunda var deniyor, azaltalım çok geç çıkıyoruz dediğimizde o zaman cmts gelin dedniyor. kimsenin de cmts gelmek yemeyeceği için bu böyle sürüp gidiyor.

  • sirkelimon  (26.02.13 17:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.