[]

erasmus

erasmus yapmak için ön koşullar nelerdir? İngilizce sınavı çok kasıyor mu? Yökün ingilizce dersini zar zor verdim. Fakat ortalamam 2,5 üzerinde.

Birde okuluna göre değişir elbette fakat ne kadar ücret düşüyor öğrenciye?

İtalyaya gitmek çok mu zor örneğin?

 
2,2 ortalamayı erasmus istiyor, okul daha fazlasını isteyebilir. sınavı da okul hazırlıyor bildiğim kadarıyla. not ortalaması + sınav notuna göre bir sıralama oluşturuluyor bölümünde, sonra da 1.'den itibaren sırayla herkes gideceği okulu ( bölümün anlaşması olan okullar arasından ) seçiyor.

hibe olayı da ayırılan ödeneklere göre değişebiliyor. onu bölümünün erasmus koord.'üne sorarsın en son kaçıncıya hibe geliyor diye.

italya'ya gitmek çok zor değil, çünkü italya'da pek çok okulun eğitim dili italyanca. gidenler %90 ihtimalle okulunu uzatıp geri dönüyor.
  • repins  (26.02.13 11:15:20) 
senin okuluna ve gideceğin okula gre değişiyor tabi her şey.
hibe, fransa için 520, danimarka için 580 gibi bi şeydi. ingiltere, almanya da 500den biraz yukarı. italya da o civarda olmalı.

okullara gönderilen hibeler, okulun performansı oranında belirleniyor. eğer yeterli ödenek yoksa, okul hibeyi belli bi oranda düşürerek bölüştürebilir.

sınavı geçip de erasmusa gitmek sadece sınava ve ortalamana bağlı değil. sınava girdin iki sordun yaptın çıktın, ama sınava senden başka giren yoktu. gidersin yine de. yani belli bi seviyenin üstündeki herkesi gönderiyor değiller, okulların kontenjanına göre en yüksek puan alandan en düşük alana doğru tercih yaptırıyorlar. sıra sana geldiğinde hala kontenjan varsa seçimde bulunabilirsin yani.

genel bi tavsiye, okulunu uzatma pahasına gideceksin. elbette oradaki günler uğruna buradaki okulu uzatmayı göze almak zor bir tercih değil lakin eğer dil bilgin yeteri kadar iyi değilse, gak guk konuşup "derdini anca anlatabileceksen" gitme boşuna. ya da hazır vaktin varken, eylüle kadar adam gibi konuşmayı öğren. derdini anlatacak kadar değil, adam gibi muhabbet edecek kadar.
  • biseysorcaktim  (26.02.13 12:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.