[]

büyük ebatlı pano, giydirme tasarımları hangi programla yapılır?

photoshop, illustrator, indesign falan heralde büyük ebatları basamıyor. bunun için neler kullanılıyor? bir de küçük web,buton,banner tasarımları yapmaktan çok farkı var mı? nelere dikkat etmek gerek?




 
2 metre x 2 metre yi photoshop ile yaptım oldu.


  • april12th  (26.02.13 09:58:30) 
Vektörel çizim yapılabilen herşey ile olur.
(bkz: adobe illustrator)

  • mhm  (26.02.13 10:03:22 ~ 10:03:34) 
kullanilan yazilimdan ziyade tasarimin nasil yapildigi onemli.

demek istedigim, hangi yazilimi kullanirsaniz kullanin bir cep telefonundan cektiginiz resmi 2m x 2m basmaya calismak iyi sonuc vermeyecektir. bunun yaninda 10kb boyutundaki vektorel bir cizimi isterseniz 100m basin, isterseniz 10cm basin, ayni sonucu alirsiniz.

word ile powerpoint ile cok guzel tasarimlar hazirlayip brosur/kitap vs olarak basanlar biliyorum. sonucta kullanmayi bildiginiz yazilim, kullanmayi bilmediginiz yazilimdan daha iyi sonuc verecektir.

vektorel cizimler kullanip, duzgun fotograflar kullanirsaniz 2m x 2m bir baskinin problem cikaracagini zannetmiyorum. yine baskiya gondereceginiz dosyanin pdf gibi bilgisayardan bilgisayara farklilik gostermeyen bir formatta olmasina dikkat edin ancak nitropdf vs gibi sacmaliklarla degil adobe'un orijinal acrobat programi ile pdf olusturun.
  • co2s2  (26.02.13 10:33:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.