[]

Ps3 için Monitör?

Merhaba Duyuru,

Öncelikle soruyu sormadan önce aramaya inandım ve bir takım bilgiler elde ettim. Ancak bu konuyla ilgili önerilerin çoğu daha bir geçmişte kaldığı için linklerin çoğu ölmüş, monitörlerin çoğu yok olmuş durumda. =(

Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum;
Ps3'e önerilen monitörlerde genellikle hdmi ve dvi-d çıkışı (ya da girişi) olması gerektiği öneriliyor. Bu konuda katı mı olunmalı, yoksa vga'ya da bir şans tanınmalı mı?

Ayrıca şu koşulları sağlayan ps3'le uyumlu kardeş olabilecek monitör önerilerine çok açığım (açım);
-fiyat olarak 350-450tl arası bi şeyler
-boyut olarak 23"
-marka olarak; burda emin olamıyorum işte, ben hep lg iyidir diye düşünürüm, sonrasında asus iyi diyorlar, memnunlar, dell hakkında pek bilgim yok ama ona da iyi derler, samsung'a karşı garip bi ön yargım var...o yüzden güzel önerilerinizi ve deneyimlerinizi duymak isterim.


Son olarak şu iki monitörden biri işimi görür mü? hdmi çıkış/girişi olup olmadıklarını anlayamadım =(

www.hizlial.com

www.hizlial.com

edit: monitör yerine yaklaşık şu boyutlardaki monitöre mi yönelsem???
www.hizlial.com

 
2 monitör de işine yaramaz. d sub=vga

ps3 bağlıycam diyorsun vga lafı ediyorsun. ha tüplü tvye bağlamışın ha vga monitöre.

dvi yada hdmi destekli bir monitör edin.

3. linkteki tv iyi.
  • mattiadestro  (25.02.13 22:56:47 ~ 22:57:33) 
monitör yerine hd ready bir tv alman dah aavantajlı olur bence. 120 ekran falan şöle büyüğünden. ps3 oyunları 720p diye biliyorum genelde. o yüzden full hd gereksiz sadece ps3 te oyun oynayacaksan. ileriye dönük olarak full hd almak daha mantıklı ama tabiki.


  • hasmetizm  (25.02.13 23:01:41) 
vga giriş görüntüyü analog olarak aktarır, yani kötüdür. dvi yada hdmi olması lazım tv yada monitöründeki giriş. dvi sadece görüntü, hdmi ses + görüntü aktarımı yapar.


  • hasmetizm  (25.02.13 23:03:07) 
@mattiadestro; işte ben vga'nın tüplü olayı olduğunu bilmiyordum, şuan vga olayını tamamıyla sildim hafızamdan =D

@hasmetizm; 120ekran alamasam da tv almak daha mantıklı geldi şimdi...almak istediğim monitör boyutlarında tv'ler mevcutmuş ve yaklaşık aynı fiyattalar...üstelik genellikle de hdmi destekliler...öte yandan hd ready'i ilk defa duydum (daha önce hiç tv araştırmadığım için) sanırım o da dslr-like tadında bi şey...bi gözüm onda olacak.
  • spider03  (25.02.13 23:21:25) 
hd ready'nin bir anlamı yok. yıl olmuş 2013 biraz fazla para ver full hd al.

yada 20-30 inç çok güzel 500-600 lira arası full hd tv'ler var. hem yer sorunu olmaz hem kaliteli görüntü alırsın onlardan al.
  • mattiadestro  (26.02.13 13:24:15 ~ 13:24:27) 
@mattiadestro; bunu dediğin de iyi oldu, teşekkür ederim. bu durumda şu ürünü ( www.hepsiburada.com ) alsam olur mu?

bunun hdmi girişi varmış, lakin daha önce okuduğum mesajlardan edindiğim bilgiye göre ps3 için en az 100hz olmalı deniliyordu, ama bu 50hz, bu durum ne gibi sorunlar çıkartır?
Ayrıca bu gibi ürünler internetten mi alınmalı yoksa gidip mağazadan fln mı? Ölü piksel garantisi gibi bi şeyler söyleniyor ama onu da anlamadım.

edit: bi de 120tl fark verilip de şunu almak ne kadar mantıklıdır? (www.hepsiburada.com )
  • spider03  (26.02.13 15:02:36 ~ 15:28:46) 
ikisinin arasında tek fark boyutu sanırsam. bence gerek yok 1 inç için 100 lira fazla vermeye.

hertz ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir tabii. ps3 sahibi olmadığım için 50 hz'de ne sonuç verir bilemiyorum.

edit: şimdi biraz baktım da internete 60 hz alın mümkünse diyorlar.

forum.donanimhaber.com
  • mattiadestro  (26.02.13 15:33:29 ~ 15:36:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.