[]

İş görüşmeleri ile ilgili, Ben ne yapayım şimdi?

Sevgili Lidyalılar,

Size fikir danışmak istiyorum. Makine Mühendisiyim, işsizim ve 2 aydır yoğun bir şekilde iş görüşmeleri yapıyorum. Yılbaşı itibariyle işimden ayrıldıktan sonra kariyer siteleri aracılığıyla makine mühendisi arayan birçok şirkete başvuruda bulundum. Bunlar arasından üç tanesiyle süreç olumlu devam etti. Birisi ülkenin önde gelen teknoloji şirketlerinden birisinde üretim mühendisliği pozisyonu, diğeri uluslararası bir otomotiv şirketinde ürün geliştirme pozisyonu ve bir diğeri de uluslararası bir sigorta şirketinde risk mühendisliği pozisyonu.

Bu üç şirketle eş zamanlı olarak görüşüyordum. Bunlar arasından sigorta şirketi geçtiğimiz hafta iş teklifi yaptı ve ben de kabul ettim. İşe başlama tarihi olarak 1 martı belirledik, ancak henüz sözleşme yapmadık. Çarşamba günü öğleden sonra sözleşme imzalamak için bu şirketin genel müdürlüğüne gideceğim.

Bunlar olurken diğer görüştüğüm iki firma da geçen cuma günü arayarak süreçlerin olumlu devam ettiğini ve referans kontrolü yapacaklarını bildirdiler. Ben de diğer şirketin teklifini kabul ettiğimi hiç söylemedim bunlara çünkü açıkcası iki şirkette da çalışmayı daha çok istiyorum. Çünkü hem mesleki anlamda hem ücret anlamında bu iki şirket beni daha çok tatmin edecek durumdalar.Cuma günü iki şirket de referans kontrolü yapmış. (referans kontrolü iş teklifi yapmadan önce daha önce çalıştığım yerdeki amirlerimi arayıp fikir alma hadisesi)

Bugün teknoloji şirketi olan aradı ve çarşamba sabahı direktörleriyle son bir görüşme yapmamı istediler. Ben de tamam dedim. Otomotiv şirketinden henüz ses yok. Sigorta şirketi çarşamba sözleşme imzalayıp, cuma çalışmaya başlamamı bekliyor.

Şimdi benim sigorta şirketine yaptığım büyük ipnelik biliyorum ama ne yapmalıyım sizce bu durumda. Yarın sabah sigorta şirketine işten vazgeçtiğimi bildirsem diye düşündüm ama arkadaşlarım diğer iki şirketten birisi kesinleşmeden onlara bir şey çaktırmamam gerektiğini söylüyor. Fakat sabah teknoloji şirketinin direktörüyle görüşüp, olumlu ise öğlen sigorta şirketine sözleşmeye gitmeyip telefonla vazgeçtiğimi bildirmek durumunda kalacağım ya da tam ne olacağından emin olamayıp imzayı atacağım sigorta şirketine.

Kafam çok karışık, bir yardım edin. Var mı başına böyle bir şey gelen?

 
yeni mezun değilim. 2 yıldan fazla iş deneyimim var ve askerliğimi yaptım.


  • dusendeli  (25.02.13 21:29:34) 
Otomotiv şirketindeki pozisyona (ürün geliştirme) yakın bir pozisyonda çalışmıştım. Ama sektörler farklıydı, ben enerji sektöründe Ar-Ge de çalışmıştım daha önce. Diğer iki pozisyon (üretim mühendisliği ve risk mühendisliği) tamamen yeni konular benim için.


  • dusendeli  (25.02.13 21:36:23) 
sigorta şirketinden ek süre iste, 2 hafta kadar. güzel bir yalan bul salla. duruma bakarsın sonra.


  • hasmetizm  (26.02.13 08:49:34) 
ya sözleşme imzalasan işe bile başlasan ilk 2 ay boyunca eywallah abi ben gidiyorum diyip ceketini alıp çıkabilirsin. buna deneme süresi denir ve iki tarafın da karşılıkli hakkıdır. sen de psikopat çıkabilirsin, onlar da 2 ay boyunca siktir git, gelme bundan sonra diyebilirler. görüş tabi, serbest ekonomi, insan da bir kaynak değil mi sonuçta, kendi kaynağına en iyi seçeneği sunmalısın.


  • sirkelimon  (26.02.13 09:23:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.