[]

OpenCv Başlangıcı için öneriler.

Selam kodırlar;
Aktif VB6.0 kullanıcısıyım. Bir proje gereği görüntü işlemem gerekli , bunu için opencv kullancam fakat dili değiştirmem gerekli şimdi ben c mi , c++ mı yoksa c# mı kullanmalıyım? Bunlardan hangisini hangi IDE ile yazmalıyım? bide opencv örneklerine baktım hep konsol uygulaması olarak yazılmış benim bunu form app. olarak yapmam lazım butonlar fln kullanılmalı çünkü. yoksa form app. olarak opencv kullanamaz mıyım?



 
MS Visual Studio ortamında, C++ ile geliştirebilirsin.

Kullanıcı arayüzü ve OpenCV 'yi birlikte kullanabilirsin.

Daha zengin içerik arıyorsan OpenCV eklentisi de olan Open Frameworks'e bakmanı öneririm. Genelde örnekleri başlangıç seviyesi için çok yardımcı oluyor. Ayrıca arayüz geliştirmek için de örnek mevcut.

OpenCV ile C# da pekala birlikte kullanılabilir ve kullanıcı arayüzü de geliştirilebilir.

(bkz: emgucv)
  • xiphoid  (25.02.13 23:31:30) 
app istiyorsan c# kullanman gerekebilir. artık java yı da kullanabiliyorsun. java ile de uyumlu hale geldi. python ve visual studio da mümkün. hangi dili kullandığının aslında bir önemi yok. kodun aynı. fakat geliştirilmesi açısından java bilyorsan swing ile birleştirip istediğin app i oluşturabilirsin.
opencv'nin iki resmi kitabu var. biri ders kitabı niteliğinde biri de örneklerle dolu bir kitap bunları da malum ortamlardan bulabilirsin.
daha da başka sorun olur ise cevaplamaya çalışırım.
  • sparkle kiddle  (25.02.13 23:48:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.