[]

pc açılmıyor

elektrikler o kadar çok gidip geldi ki şimdi bilgisayar kendi kendine açılmamaya karar vermiş. tamire götür dışında verebileceğiniz bir öneri var mı? kasayı yan yatar diyenleri döverim, zaten belediyeye sinirliyim.




 
belediyeye neden sinirlisin? elektrik dağıtım şirketi?
hiç mi açılmıyor? windows mu açılmıyor?
hiç açılmıyorsa bir kart yanmış olabilir.
windows başlamıyorsa muhtemelen format atman gerekecek.
  • yalnux  (25.02.13 09:16:46) 
hiç açılmıyor maalasef.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (25.02.13 09:19:12) 
hiç açılmıyorsa anakart uf olmuştur, elektrikler gidip geldiğinden dolayı. ben bu olaylar 20. yüzyılda kaldı sanıyordum ama hala devam ediyormuş demek ki. anakart değiştirme masrafı olarak temiz 150 lira isteyecekler.


  • bykush  (25.02.13 09:20:37) 
güç kaynağının fanı hiç dönmüyorsa yapabilecek bir şey yok. güç kaynağı uçmuştur. umarım sadece güç kaynağı gitmiştir. 30-40 lira masrafın olur. yok anakart manakart cortladıysa ferdi babadan geliyor "of dağlar of aldınız, benden yarimi"


  • phonex  (25.02.13 09:21:03) 
kasayı fişten çekip bir süre bekle, sonra takıp dene. yine açılmazsa büyük ihtimal powersupply da bi sorun olmuştur.


  • pluto the planet  (25.02.13 09:21:34) 
içinde kalan elektrikten dolayı olabilir. fişini çek, sonra tüm bağlantı kablolarını söküp tekrar tak, sonra fişi tak bas çalışır.


  • vur joker vur  (25.02.13 09:24:44) 
geçmiş olsun. %90 anakart gitmiş. 2 kere anakart yakmış biri olarak tahminim bu şekilde. evde eski bi power supply varsa onu takıp deneyebilirsin. sadece işlemci ve ramler takılı halde iken. anakartta led yoksa işlemci fanınıda takarsın çalıştığını anlamak için. en sağlıklı yöntem budur. elketrikler kesildiğinde herzaman pc yi fişten çekerim ben. enerji gelir 5-10 dakika beklerim sonra açarım bilgisayarımı. ups almadığım için böyle yapıyorum önlem olarak.


  • hasmetizm  (25.02.13 10:10:38) 
ayrıca. tedaş'a dilekçe vererek konunun aslını öğrenebilirsin kesinti ile ilgili. personel hatası var ise bir ihtimal zararını karşılayabilirler. ama bunun için servis fişi gerekir elektrik arızasından dolayı yanmıştır diye. düşük ihtimal ödeme yapmaları ama aklında bulunsun yinede.
testi kendin yapamazsan işten anlayan bi ufak bilgisayarcıya götür, testi ücretsiz yaparlar(lafta) sonra sana dandik bi anakart satmaya çalışır. kartı kendin alıp ona taktırabilirsin.yada kendinde takabilirsin. çok basit aslında.

  • hasmetizm  (25.02.13 10:14:33) 
cevaplar için çok teşekkür ederim. makinayı fişten çektim, biraz beklettim, neyse ki 30 dakika sonra açıldı. demek ki elektrik kesintisi oldu mu daha dikkatli olmak gerekiyormuş. baya bilgilenmiş oldum.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (25.02.13 10:39:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.