[]

bozuk harici diskten yeni harici diske veri transferi

selamlar;

bundan yaklasik bi 3 ay once annem harici hdd'mi yikadi camasir makinesinde. su anda calismiyor gibi birsey alet. ama soyle bir durum var. hdd'yi bilgisayarima taktigimda pc bunu goruyor ama icini acamiyorum. simgesi falan cikiyor bilgisayarim klasorunde ama kac gb dolu ne kadar bos vs gostermiyor. ama ayni hdd'yi smart tv lg televiyonuma taktigimda icerigini gorebiliyorum. hic bir bilgiyi kaybetmemisim. hatta filmlerimi dizilerimi televiyon uzerinden izleyip fotograflarima bakabiliyorum. ama dedigim gibi bilgisayarimdan acamiyorum hddmi.

simdi ben yeni bir hdd alcam. ama bu eski hdd'min icini acamadigim surece icindeki bilgileri nasil yenisine aynen kopyalayabilirim?

eski hdd icindeki bilgilerim hep onemli , hep degerli fotolar falan. kaybedemem.

ne yapmaliyim?

ayrica neden televiyon gibi kiytirik bir teknoloji hdd'min icindekileri gorup oynatabilirken bilgisayar bunu yapamiyor? hem kardesimin hem de babamin bilgisayarlarinda da denedim acmayi , yok acilmiyor.

not:eski hdd'm wd 500gb my passaport 2.5''. yeni alcagim da heralde bu olur. belki de 1 terabytlik alirim belli olmaz. hdd icindeki bilgiler yanlis hatirlamiyorsam bi 400 gb vardi. bunlarin hepsini kurtarmam elem degil. sonucta diziler filmler falan indirilir tekrar. yaklasik bi 70gb'i bulan fotograflarim ve muziklerim kurtarilsa yeter.

 
dosya formatı değişmiş sanırım. dosya formatını diski formatlamadan nasıl değiştirirsin bilemem ama açmak için farklı bir işletim sistemi deneyebilirsin.


  • universdeli  (24.02.13 17:30:20) 
onu nasil yapabilirim?


  • harrage  (24.02.13 17:31:49) 
technet.microsoft.com şöyle bir link var ama dosya formatın ne bilmiyorum.

linux unix macosx deneyerek belki açabilirsin.
  • universdeli  (24.02.13 17:40:48) 
acronis , ghost veya benzeri bi backup programıyla komple harddiskin yedeğini alıp yeni harddiskine aktarmayı denersen belki çalışabilir gibi geldi bana. bide pc'yi dosta açıp ordan harddiskin içini görüntülemeyi dene orda görebilirsen istediklerini seçer bilgisayarına aktarırsın

edit: linux fln denemek istersen pc'ye virtual pc gibi bişey kurup küçük boyutlu bi linux(ubuntu vb) kurabilirsin denemekte fayda var.
  • ernecati  (24.02.13 19:02:34 ~ 19:04:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.