[]

Kalca - pfna kirigi

Merhaba,
Maalesef dedem dun sabaha karsi salonunda sendelemesi sonucu kalcasi ustune dusuyor ve kiriyor.

Kendisi 93 yasinda. Capaya yatirdik. Kirik cikti.
Ameliyata alacaklarini ve pfna (?) civi teknigi ile duzeltilecegi soylendi.

Doktor, bu tip ameliytlar sonrasi hastalarin %30unu kaybederiz ilk 5 sene icerisinde gibi bisey dedi. ( hos, zaten bu hesaba gore adam nerdeyse 100 yasinda olcak)

1- bu dogru mudur? Doktor dedi sonucta ama..
2- dedem her isini kendi goren yuruyen biriydi, 2nci gun yuruturuz demisler ama ne derecede olur?
3- nasil bir surec bekliyor bizi?

Tesekkurler.

 
allah herkese 93 yaşına kadar böylesi sağlıklı ömür yaşamayı nasip etsin vallahi maşallah dedim şurada kaç kere.

-pek iç açıcı şeyler söylemez hekimler bu konuda, bence daha fazla kurcalama. yaşa gör.
  • cecilia  (24.02.13 09:57:06) 
1- yaşlı insanlarda o tip kırıklardan sonra maalesef doktorun dediği gibi oluyor. çevremden en az 4-5 örnek verebilirim buna. ha, ama mesela 4-5 kere böyle şeyler başına gelmiş olan 80'li yaşlarda bir akrabamız da var.

2- hemen yürütüyorlar, artık basit o ameliyatlar çünkü.

3- ameliyat süreci kolay olur diye düşünüyorum, çünkü dediğim gibi artık bu ameliyatlar çok kolay. ama karşınızda 93 yaşında biri olduğu için ne derece hızlı bir iyileşme sağlanır bilemiyorum. genelde ameliyattan değil, sonrasındaki güçsüzleşmeden sorun çıkıyor. ama doktor falan olmadığım için bilinçli konuşmuyorum yani.

çok geçmiş olsun, umarım konuştuğumuz gibi olmaz.
  • blatta hiberna  (24.02.13 09:59:39 ~ 10:00:40) 
belli bir yaştan sonra narkozun etkisini kolay atlatamiyor insan. siz kendinizi en kötüye göre hazirlayin. operasyon sonrasi hemen ayaga kalkip yürümesi biraz zor olur, uzun sure iyi bakim ve yardim ihtiyaci olabilir. kalca tüm hareketin merkezi, oldukca büyük özen gerektiriyor.

gecmis olsun. ne yazik ki yaslilarda kemik dansitesi iyice azaldigi icin bu tür kırıklar cok sık rastlanıyor. doktorunuz neredeyse rutin bir operasyon yapacak. o yönden endise etmeyin. post operatif bakim önemli.
  • atmacaged  (24.02.13 11:17:48) 
Ananem ayni ameliyati 93 ve 95 yasinda olmak uzere iki kere gecirdi. Kalp tansiyon hicbir fiziksel saglik problemi olmadigi icin gayet basarili atlatti ameliyatlari; kisa zamanda yurudu de. Belki tesaduftur bilmiyorum ama ikinci ameliyattan sonra demansi cok artti. Yasla da alakali olabilir tabi; simdi pek cok kisiyi tanimiyor filan, kafasi karisik. Bu yasa gelmis yapacak da birsey yok tabi.


  • freefroglet  (24.02.13 11:54:13) 
6 ay geçti bu duyurunun üstünden..
bilgilendirme amacıyla kendime cevap yazmış olayım.

çapa'da oldu bu ameliyat ve şu an dedem walker kullanmadan tekrar yürüyebiliyor. çok hafif bir ağrısı var ama şükrediyor, daha dikkatli. allah uzun ömür versin.

1 ile ilgili hala bir bilgimiz yok haliyle. takdir i ilahi. 2 ye gelirsek, hemen olmasa da bir süre walkerla daha sonra da walkersiz yürüyebildi. ama bu aylar aldı. 3 zor süreç bakan için ama korkulcak da bir şey değil.
  • la traviata  (27.08.13 19:49:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.