[]

Laptop alacağım, kontürpiyede kaldım

marka takıntısından nefret etsem de gerek dizaynından gerek sony fetişimden dolayı bir vaio notebook almaya karar verdim. sorularım şöyle:

1)vaiolarda fan sensörü yokmuş, fanları sürekli en yüksek devirde dönüyormuş. hurafe midir bu?

2)batarya takılıyken fişi de takınca, bataryaya giden akım kesilmiyormuş. doğru mu?
3-5 ay sonra pili elime almayayım. evdeyken aleti prizle kullanacağım için sürekli batarya tak-çıkart mı yapacağım?

3)bilgisayarda solidworks, autocad vb, kastırmayan analiz programları kullanılacak. çok çılgın oyunlar oynanmayacak. bunun dışında download, film izleme, günlük kullanım..bu kadar. şu modelde karar kıldım:
www.istanbulbilisim.com.tr

*işlemcisi çok mü kötü? (3-5 ay sonra adamı çıldırtmasın)
*ekran kartı çok mu eski? (şaşı bakıp şaşırmayalım)

bunların dışında büyük eksiği var mı? alınır mı?

4)o laptop iyi de bu var, böyle böyle diyebileceğiniz vaio var mı? aşağı yukarı 2 milyarlık.
vaio diye ısrar etmesem aynı paraya daha iyi konfigürasyonlu cihazlar alabileceğimi biliyorum. yine de bu fiyatlardaki laptop önerilerinizin başımın üstünde yeri vardır.

5)'yeni nesil intel 4500MHD' diye bir ekran kartı var ns serisi vaiolarda. nedir bunun olayı? işimi görür mü?


tüm bunların dışında laptop alımıyla ilgili tavsiyeniz varsa da bilmek isterim. teşekkürler.

 
laptop konusunda size şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, dell ve toshiba dışına sakın çıkmayın.


  • bore  (23.01.09 21:04:44) 
peder asus kullanıyor şunu rahatlıkla söyleyebilirim almayın ,abi çok yavaş pc yi kasıyo inanılmaz derecede interneti 2 evet tam 2 dakikada açıyor (virüs filan yok programlarda çok değil) bunun dışında hp modellerine bakın derim 1.700 liraya kaliteli laptoplar var.


  • madrigal  (23.01.09 21:24:34) 
toshiba alma, acer alma, kesinlikle ve kesinlikle dell al. kaya gibi bilgisayar valla.


  • sanio  (23.01.09 22:10:48) 
büyük ihtimal sony alacağım. marka tavsiyesinden ziyade 1. 2. ve en önemlisi 3. soruya cevap verirseniz sevinirim.


  • jacob  (23.01.09 22:37:37) 
2.5 senedir dell kullanıyorum, demode oldu denilebilecek bilgisayar bile süper işliyor. benim de tavsiyem dell olacaktır.

2) babamın toshibası ve benim dell'im ile olan tecrübemiz gösteriyor ki sürekli fişe takılı olarak çalıştırınca 3-5 ay kadar kısa süre sonra olmasa da 1-2 yıl sonra pili elinize alıyorsunuz.
  • tom riddle  (23.01.09 22:40:21 ~ 22:42:50) 
2- abi kesinlikle pil ölüyor... ben de araştırdım ve hatta burada gördüm pili çıkarmaya gerek yok, zarar görmez vs. yazıyordu ve tam 1 sene sonunda 40 dakkaya kadar düştü... kesinlikle uzun süre kullnımlrda pili çıkarın bence.

ekran kartı için şu siteye bakabilirsiniz, yanda listede ekran kartları sıralanıyor 1. sınıf 2.sınıf diye... www.notebookcheck-tr.com
  • alchemistt  (23.01.09 23:14:28) 
Soyle birsey satiyorum ben: www.eksiduyuru.com

Isteklerinin hepsini rahat rahat karsilamakta kendisi. Oldukca ince ve hafif (1.69 kg, pil dahil).

1. Sensor var, hizini bile ayarlayabiliyorsun
2. Hic duymadim oyle birsey, kaldi ki pil de garantide zaten
3. 4gb ram, nvidia 8400gs 256mb ekran karti, hayli kaldirir.
  • x daemon  (23.01.09 23:32:39) 
1 yeni model notebookların hepsinde fan sensörü vardır.

2 öyle bir şey olsaydı elektrikler kesildiğinde notebookunuz kapanırdı.

3.a işlemcisi gayet iyi madem kastırmayacaksınız hayli yeter.
3.b ekran kartı yeterli bir ekran kartı ama performans konusunda sizi oyunlarda yarıyolda bırakabilir.

4 "diyebileceğiniz vaio var mı?" dediğiniz için laptop önermiyorum zira sadece markaya bu kadar para bayılmayı doğru görmüyorum =)

5 aşağıda vereceğim linkten piyasada bulunan ekran kartlarının birbirleriyle olan farklarını görebilirsiniz. 8400m ekran kartının çok performanslı bir kart olmadığını söylemiştim 4500mhd ise onunla hemen hemen aynı. driver desteği bakımından nvidia'yı tercih ederseniz başınız ağrımaz.

www.notebook.gen.tr
  • atrin  (24.01.09 00:46:25) 
1-)tamamen hurafe. enistemde vaio var. gayet de gerektiginde yavasliyor gerektiginde deli gibi donuo.

2-)atrin in dedigi gibi eger kesilseydi elektrik gittiginde laptop kapanirdi. pilin omru acisindan prizdeyken pili cikarmak daha iyi ama elektrik gittiginde cok hos olmaz. 3-5 ay sonra pilin bitmesi nickel katkili pillerde oluyor diye biliyorum. yaklasik 2-3 yildir bu tur piller kullanilmiyor yanlis bilmiyorsam. ozellikle vaio,toshiba gibi markalardan soz ederken bunun hic aklina bile gelmemesi lazim bence.

3-)cok fena bir bilgisayar degildir. evet islemcisi eskidir sanirim 1,5 senelik bir islemci ustune iki seri daha cikti(t9000 serisi ve p serisi). ama idare eder.
en buyuk handikapi ekran kartinin paylasimli hafiza kullaniyor olmasi. render islemlerinde ve cilgin oyunlarda biraz zorlayabilir ama gunluk kullanimda(film, internet) gayet yeterlidir.

4-)eger garantisiz olur dersen soyle birsey var: #56482
  • crucio  (24.01.09 12:26:52 ~ 12:29:30) 
cevaplar için sağolun. satılık ilanlarına da baktım ama 15.4 inç ekran dışında düşünmüyorum.


  • jacob  (24.01.09 16:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.