[]

gss hk. (yine)

merhabalar,

dün şöye bir soru sormuştum (git: 563762) bugün aşağıdaki adresten GSS borcum var mı yok mu diye sorgulamak istediğimde "kişi kaydı bulunamadı" diye bir ibare çıkıyor. ancak bir önceki duyuruda yazan şeye göre benim bir ara (benim böyle bir işte çalışmışlığım yok, nasıl oldu anlamadım) sigorta girişim yapılmış ve birikmiş borcum olabilir.

adres: sgk.ziraatbank.com.tr

özel durum: 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. babam devlet memuru ve haliyle onun sigortasından faydalanıyorum. daha önce ve şu anda da sigortalı bir işte çalışmadım/çalışmıyorum.

açıkçası pek de bu işin peşine düşmek istemiyorum, ondan sonra bana olmayan şeyden borç çıkartırlar, öğrenci başıma onu ödeyemem. babama da bak böyle olmuş öde diyemem. şimdi varsa bile biriksin, okul bitince yirmibin de olsa öderim.

soru: ben napayım, karşıma çıkan bu ifadeler ne anlama geliyor? ne yapmam gerekiyor filan falan...

 
Üniversite öğrencisiysen 25 yaşına kadar sorun yok. Galiba her 6 ayda bir SGK'ya öğrenci belgesi götürmen gerekiyor.

Sigorta girişini baban yaptırmış olabilir. Erken emeklilik için. Çünkü belirli bir tarihten sonra herkes emeklilik günü dolmuş olsa dahi 65 yaşını dolduramayanlar emekli olamayacaktı. Baban da o tarihten önce sigorta girişini yaptırıp bundan yararlanmanı düşünmüş olabilir. Bi ona sor.
  • otonom  (23.02.13 17:21:09) 
ben de memur çocuguyum ama benden 6 ayda bır istediler. Sallama bence


  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (23.02.13 18:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.