[]

Web Tasarımda neler değişti

Merhaba
3 sene önce meslek lisesi web tasarım bölümü bitirdim.Estetik güzel görünümlü siteler yapamadığım için aşırı derecede soğudum daha lisedeyken bu işten.son senenin öss ye hazırlıkla geçmesi ile birlikte 4 yıldır tek bir dakika bile uğraşmadım.şuan şartlar gereği web programlama ile uğraşmam gerekiyor ve yanında tasarım da olmalı diye düşünüyorum.

1)Bu işin en normal yolu hala siteyi Dreamveawer ile yapmak mı?

2)Bize Dreamvevarda tablo açtırılıyordu.sütunlar fln böldürülüyordu.şuanda yaygın kullanım table değil div kullanımıymış(belki o zaman da öyleydi ama malum işte hocalar eski şeyleri öğretmekte diretir genelde)Şuanda site yapmak istesem table yazan yeri div diye değiştirsem css fln yazsam modern düzene geçiyor mu yazdığım sayfa?

3)bize css sadece font style lar için fln gösterilmişti.çok hayati bir yanı yoktu.şuanda da öyle mi?

4)görsellik için başlangıç aşamasında butonları vs. photoshop psd indirip değiştirerek fln yapmam mantıklı mı?

5)bak şuraya gir bak modern şekilde anlatıyo diyceğiniz bi yer var mı?

 
şuan css3 var hacım fontlar içinde cufon vardı ama artık font face yaygın ve kolay
psd işine gelince kendin bilirsin yapacağın tasarıma uygun orjinal bişey olacaksa.
+ dream hala kullanılıyo :D
  • SemihCebrail  (23.02.13 11:44:09) 
sanırım artık dreamvewer pek yaygın değil
evet şu an div yaygın, table bimediğim için değişimi söyleyemem
css de sadece font style değil her şeyi yapıyosun gayet de hayati bi önemi var.
bilmiyorum,
5. soru şu an aklıma gelmiyor

html javascript css bunlar önemli!
  • asilyis  (23.02.13 11:47:04) 
javascript aldi basini gitti hakikaten.
(bkz: jquery)

  • düşünüyorum öyleyse vurun  (23.02.13 11:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.