[]

kesirlerde toplama ve çıkarma

İyi günler, öncelikle sınıf öğretmenliği 3.sınıf öğrencisiyim. öğretmen ve öğretmen adayı arkadaşlar yardım edebilirlerse gerçekten çok mutlu olurum.

Matematik Öğretimi dersi için kesirlerde toplama ve çıkarma konusunu anlatacağız. 4. ve 5.sınıf düzeyi. Bunun için ne gibi materyaller tasarlanabilir, konu nasıl anlatılırsa o çocuğun düzeyine göre olur, en iyi şekilde öğrenci nasıl bu konuyu anlayabilir, kısaca derse derse nasıl girip nasıl devam etmeli ve bitirmeliyim merak ediyorum. değişik kaynaklardan da araştırmalara başladım ancak buraya da danışmak istedim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.


 
Konuyla pek alakam yok eğitmenlik kısmında. ancak o yıllardan hafızama kazınmış tek şey var;

- üst taraf bölen yani pay
- alt taraf bölünen yani payda

img05.blogcu.com

matematiks.blogcu.com
  • otopsicocugu  (22.02.13 15:33:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.