[]

sigarayı bıraktıktan sonraki ilk günler ile ilgili entry örnekleri

bu gün sigarasız ilk günüm. bana özellikle bir kaç günlük süreçte gaz verecek irademi destekleyecek yazı entry ne olursa sevinirim. öyle böyle değil 25 yıl olmuş nerede ise başlayalı. şu 1 haftayı atlatsam yeter gerisini hallederim.




 
okuma hiç sigarayla ilgili bir şey. aklına gelir durur. daha 1. gün zaten 3 ay sigarasız geçirmeden sigarayı bıraktım deme sakın. arada bi nefes çekeyim dediğin an olay biter.


  • durdenist  (22.02.13 13:48:46) 
kesinlikle aklına getirmemeye çalış. aklına geldiğinde kafayı dağıt, bişeyler oku, vs. en son silahın da " oğlum sigara, sen mi büyüksün, ben mi, amk oğlum senin " tarzı bi cümle olsun.


  • aeroflot  (22.02.13 14:07:12) 
ben sigarayı bıraktım psikolojisine girme. sanki hayatında hiç içmedin ve öyle bir şey yokmuş gibi düşünmeye çalış. ben sigarayı bıraktım evet içmiyorum zart zurt dedikçe eksikliğini hissedersin.


  • fosforlu cevriye  (22.02.13 14:07:40) 
yüzeysel olarak yazmıştım süreç benzer olacaktır en azından. www.itusozluk.com

sigara içen herkesin prensipleri vardır malum. misal ben tatlı yedikten sonra kahve olmadan sigara içmekten nefret ederim. canım deli gibi istese de içmem. ya da sert nane aromalı şeker/sakız kullanınca o tat ağzımdan gidene kadar içmem. senin de mutlaka buna benzer durumların vardır. onları kullan.

sigara içenlerden ilk hafta mutlaka uzak dur.

yok yeaa sigarayı bıraktın demek deyip deyip sigara yakan yavşak arkadaşların varsa görüşme.

alkol almamaya özen göster ilk bir kaç gün farkında olmadan yakarsın, iradeye sahip olmak zorlaşabilir.

unutmuşum imkanlar ve vakit dahilinde mutlaka spora ya da efor sarf edip yorulmana sebep olacak şeyler yap. sinirli gergin durumu atmak için deli gibi koşmak yüzmek biraz da olsa yük hafifletiyor.
  • carpena  (22.02.13 14:24:33 ~ 14:28:21) 
ilk hafta hatta ilk ay zordur. son denememde sigarayı bırakmakla birlikte spora başlamıştım. büyük faydası olmuştu. üzerinde 6 sene geçti. şimdi ne iyi yapmışım da bırakmışım diyorum. kolay gelsin. sigarayı bırakmak zor bişey ama 3 ay sonra bıraktığına çok memnun olacaksın.


  • mr big  (22.02.13 15:52:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.