[]

Kapatılan ADSL Hattı için İcra Kağıdı Gelmesi

2007 yazında evden çıkarken kapattırmak için başvurduğum adsl hattı için bugun evime 8 aylık borç toplamı olan icra kağıdı geldi. bu saçmalığı nasıl düzeltebilirim. şöyle durumlar var;
telefon hattına icra gelmemiş. yani telefon kapatılmış görünüyor.
son ödediğim adsl gaturası 10 günlük bir faturaydı.

delirmek üzereyim.

not:akşama kadar yukarıda kalabilir mi mümkünse.

edit: anlaşıldı biz bunu sike sike ödeyeceğiz. haftaya ttnet adsl'imi kapattırıyorum evdekini. quiknet'e geçmeyi düşünüyodum. gidicem.

 
kağıtta yazan icra dairesine git ve borca itiraz et. ama elinde kapatma başvurusu değil de adslyi kapattığına dair bir yazı olması gerek, yoksa işin zor


  • zubundy  (23.01.09 11:41:56) 
aynı hatayı telefonda yaptık. hattı kapattırınca aboneliğinizi iptal etmiyorlar(mış), sadece hattı kullanıma kapatıyorlar(mış). para işlemeye devam ediyor(muş). telekom bayiine gidip "aboneliğimi iptal etmek istioyorum, kapatmak değil" diye belirtmeyince yapılan default işlem size bilmem kaç aylık borç olarak dönüyor. telefona da yakında icra gelebilir, aman dikkat (belli bir meblağın altında başlatmıyorlar hemen icra işlemini, kazlar iyice yağ tutana kadar bekliyorlar).

yaşasın türk telekom!!! (anladın sen onu)
  • no avalon  (23.01.09 11:49:28) 
aynı şey telefon için başıma geldi. verdiğim dilekçeyi işleme almamışlar. 11 aylık fatura bedelini faizi ve icra masraflarıyla beraber ödedim. elinde hattı kapattırdığına dair belge yoksa, yapacak bişey yok. geçmiş olsun.


  • el magico  (23.01.09 12:00:58) 
telekom kurum murum değil. insanı böyle ayakta götürüyor. benzer bir durum benim başıma gelmişti. eskişehir'de okuyorum, adsl hattımı iptal ettirmek istemiştim burada. borcu olduğu için iptal etmemişlerdi. izmir karşıyaka'daki telekomda ise annemin üstüne olanı kapattırmak istediğimizde aynı durumda taksitlettirip iptel ettiler. kafalarına göre iş yapıyorlar. özelleştikten sonra ptt memurlarının beş sene süresince orada çalışmaları garanti altına alınmış o yüzden memur zihniyetleri halen durmaktaydı. muhtemelen de duruyordur.

sizin durumunuzda öncelikle adsl'i iptal ettirip ettirmediğiniz önemli. ettirmediyseniz fatura gelir. telefonu zaten kolayla icraya vermiyorlar. şu an yaklaşık on aylık telefon borcum var ama sadece adsl için telefon hattı aldığımdan sanırım kimse kağıt mağıt göndermedi fakat adsl'i dört faturadan sonra kesip kağıt yolluyorlar.

size ne dediler bilmiyorum, görevlinin dedikleri önemli. insanları yanlış yönlendirebiliyorlar. başka telekom şubelerine veya merkezine gidip işin aslını, prosedürün resmi olarak nasıl işlediğini, haklarınızı öğrenmenizi tavsiye edebilirim ancak.

genelde böyle durumlarda insanın eli kolu bağlı oluyor ve ödemek zorunda kalıyorsunuz faturayı. dediğim gibi, bir yanlış yapmışsanız ve itiraz hakkınız varsa bunu ancak prosedürleri tam olarak öğrenerek anlayabilirsiniz.

birkaç şey de bu duyuruyu okuyanlara söylemek istiyorum öneri olarak. internet hattınızı iptal ettirmek istediğinizde ve borcunuz olduğunda, eğer hattınızı kapatıyorsanız ve özellikle öğrenci, subay, memur vs. olup bulunduğunuz şehri terk edecekseniz sizi yönlendiren memura, söyledikleri şeyleri kağıda döküp imzalattırmanızı, hatta notere gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. aksi takdirde benim ve teritori'nin başına geldiği gibi farklı farklı şeyler söyleyip sizi yanlış yönlendirebiliyorlar ve borcunuz olduğunda hiç umurlarında olmuyor. işte telekom böyle etik değerleri olan bir "kurum"!

ÇOK ÖNEMLİ NOT:hattı iptal ettirmekle kapattırmak aynı şeyler değil no avalon'un yazdığı gibi. çok çok dikkat etmek lazım.
  • uckac  (23.01.09 12:03:28 ~ 12:06:46) 
daha 2 gün önce öğrendim, hatta buraya yazmıştım, ama yeri gelmişken gene söyleeyeyim.
bana da 700 ytl borç çıkardılar.
2008 haziran temmuz ve ağustostan kalma adsl ücretini yatırmamışım.
o zamanlar çok olaylar gelmişti başımıza özel hayatımızda, araya kaynamış belli ki..
ancak be adam!! be türk telekom!! ben tesadüfen başka bir işlem için sana gidene kadar sen bana eylül ayında ekim ayında bi mektup atıp da ta haziran temmuzdan kalma borcunuz var, faiz işliyor, borcunuzu yatırın diye hatırlatsana..

ama neden hatırlatsın ki.. arkadaşın dediği gibi kaz yağ tutuyor işte..
türktelekoma tesadüf eseri başka bir iş için gittim..
bana direk borç çıkardılar..
3 aylık adsl borcum faizi ile birlikte 700 ytl olmuş..
buyur burdan yak!!

resmen ayıp yaa!!
benim başıma bir sürü iş geldi ödemeyi unutmuşum dünya telaşında..
insan bir hatırlatır.. ayıp valla..
tesadüf eseri gitmesem daha da haberim olmayacaktı yani..
kaç lira olana kadar bekliyorlardı merak ediyorum..
  • fuck milk get beer2  (23.01.09 16:04:29 ~ 16:05:29) 
ya çok özür dilerim kafa bi milyon oldu tüm bunları okuyunca....

önümüzdeki bu hafta adsl i iptal ettirip kablonete geçecem..borç morç hiç yok..her ay takır takır ödedik..yanlız türk telekoma gidince adsl i kapatmak istediğimi mi söleyecem iptal ettirmek istediğimi mi? kağıt gelmemesi için borç takmamaları için ne yapacam ben şimdi??? kağıt alacağımı öğrendim buradan da ne diyecem ben?
  • copy paste  (23.01.09 16:33:38) 
"ben sizinle muhattap olmak istemiorum artık. fatura matura gelmesin, iptal ettiriyorum" diyin. ettirdikten sonra kontrol amaçlı gidin bi daha kontrol edin bakalım etmişler mi. ben yandım siz yanmayın.


  • teritori  (23.01.09 16:40:14) 
Bildigim kadari ile Turkiyede halen adsl ve telefon hatti hizmeti bibirinden ayri degil. Bunu belgeleyin ve durumu izah edip dilekce ile basvurun. Telefonunuz kapali iken adsl kulanmis olamazsiniz. sonrasi da dava...


  • paramedic  (23.01.09 19:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.