[]

Röntgen görüntüsünü bilgisayara aktarma

röntgenin fotokopisini çekmeyi denedim yemedi acaba nasıl bi aletle bilgisayara yada kağıda aktarabilirim?




 
fotoğraf makinesi?


  • desdinova  (23.01.09 10:32:38) 
fotokopi ya da scanner ı denerken röntgenin arkasına beyaz kağıt koymayı deneyin.


  • ilkdefa  (23.01.09 10:43:43) 
tarayıcı (scanner)gayet başarılı bir biçimde aktarır tahminimce. eğer sıradan bir scanner ile taratamayacağın kadar büyük bir röntgen filmi ise büyük kopyalama merkezlerine gidebilirsin. onlarda yeterli büyüklüğe sahip makineler olur.


  • shameel  (23.01.09 10:45:07) 
fotoğraf makinesi ile olmaz çünkü ısığı tutmak lazım görebilmek icin bi acaip olur yani öyle sanıyorum:) scanner konusunda birdşey diyemicem umarım olur:) tesekkurler.


  • neira  (23.01.09 10:50:04) 
doktorların röntgenlere baktığı gibi arkası floresanlı yere koyup fotoğrafını çekseniz?


  • tom riddle  (23.01.09 11:03:06) 
o zaman parlak saçma sapan bi görüntü çıkar ortaya yani ışığı çekiyosunuz sonuçta ıııh olmaz kanımca :P


  • neira  (23.01.09 11:16:52) 
bir de fotoğrafçılara uğrayın. röntgen filnimi fotoğraf tab eder gibi karta basan fotoğraf dükkanları var. yani eskiden yapılırdı bu. hala vardır herhalde.


  • kibritsuyu  (23.01.09 11:39:10) 
fotoğrafa makinesi, en az 2000 tane çekmişliğim var. arkada bayaz parlak ve homojen ışık lazım. floresan da olur gibi.


  • radikalherif  (23.01.09 12:06:45) 
'ışığı çekiyosunuz sonuçta ıııh olmaz kanımca' ne demek yahu, ışık yoksa nasıl fotoğraf çekebilirsiniz? Fotoğraf makinesi gayet güzel iş görür. Pencereye yapıştırın, çekin fotoğrafını. Tarayıcınız varsa aktarabilirsiniz doğrudan bilgisayara. Zaten kapağın altı beyaz, beyaz kağıt koymanıza falan gerek yok. Renkli fotokopiyle de yapılır, siz becerememişsiniz.


  • paranormal  (23.01.09 13:07:29) 
dia tarayan scenner ile yapılıyor.


  • thefin  (23.01.09 13:59:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.