[]

Animasyon Yapmak

Merhabalar,

Beraber üretmekten zevk aldığım yetenekli bir arkadaşımla animasyon işine bir göz atmak istiyoruz. Çevremizde gördüğümüz animasyonları oldukça başarısız buluyoruz ve kendimizi geliştirebilirsek başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Sahip olduklarımız: çizim yeteneği, hızlı bir şekilde yeterli seviyeye gelebilecek bilgisayar bilgisi, diksiyon (seslendirme işin içine girerse diye), ingilizce (öğrenme aşamasında yabancı kaynaklardan yararlanabilmek adına), merak vb.

Sorun şu ki nereden başlamamız gerektiğini tam bilmiyoruz. Göstereceğiniz herhangi bir yön, söyleyeceğiniz anahtar bir kelime oldukça yardımcı olabilir. Araştırma aşamasındayız kısacası.

Diğer yandan, bu işi ilerletip freelance projelerde yer alabilmek niyetindeyiz. Acaba bu işin Türkiye şartlarındaki oluru var mıdır? Ya da internet üzerinden çalışabileceğimiz platformlar mevcut mudur? (freelancer.org vb.)

Teşekkürler..

 
şuradan başlayabilirsiniz;
motionographer.com

  • kayranin kedisi  (21.02.13 22:34:41) 
türkiye için konuşacak olursak, bu tip işler genelde çevre ile yürüyor ne yazık ki. çevren ne kadar genişse, o kadar iş imkanı. ancak internetin sağladığı olanakları da unutmamak gerek tabi. vimeo bu konudaki en önemli araçlarınızdan biri olmalı. size kendi yaptıklarınızı sergileyebileceğiniz, beraber çalışabileceğiniz insanları bulabileceğiniz bir ortam sağlar.


  • soso  (21.02.13 23:01:42) 
teknik anlamda yardıma ihtiyacınız var mı bilmiyorum ama ben yine de özet geçeyim o kısmı;

önce hikaye... hikayeyi bir metin olarak, bir kağıda yazarak başlayın. ardından karakter tasarımları ve storyboard aşaması gelir. bu kısımları kağıda yapabileceğiniz gibi, tamamen dijital ortamda da çalışabilirsiniz. hikaye, karakterler ve storyboard da hazırsa, artık asıl işe geçebilirsiniz. bu noktada da bir konsept tasarımı yapılmalı aslına bakarsan. nasıl bir animasyon yapmak istiyorsunuz yani? south park gibi naif fakat komik cut-out tekniğini seçebilirsiniz, amatör düzeyde en rahat yapılabilecek iş odur. ama mizahi yönü yoksa hikayenin sırıtabilir. geleneksel yöntemleri de deneyebilirsiniz. sahneleri kağıda çizip, bilgisayarda birleştirmek bir yöntem ama belirli bir ustalık gerektirir. stop-motion da kasabilirsiniz. tamamen yapmak istediğiniz, bulduğunuz hikayenin yapısı ile ilgili bir şey. türkiye'de yaygın olarak kullanılan flash animasyon olayına da girebilirsiniz, hatta başlangıçta en mantıklısı bu olabilir. diğer teknikler için de temel oluşturur burada yapacağınız çalışmalar.

diyelim ki elinizde 5 dakikalık, bitmiş bir çizgi filminiz oldu. bu işten ekmek yemek ne yazık ki kolay değil. festivallere yollayabilirsiniz. prestiji olan herhangi bir festivalden alacağınız gösterim bile sizin için hatrı sayılır bir referans olur. bunun dışında internetten kesinlikle faydalanın. sosyal medyada kendi iletişim araçlarınızı kurun. yani eğer ilgi görür, paylaşılır ve facebook, youtube, vimeo vs. sayfalarınızda yüksek izlenme oranlarına ulaşırsanız bu da müthiş bir avantaj olur. bu sayede ikinci çalışmanız için sponsor aramaya çıktığınızda elinizde müthiş bir koz olur. bir diğer yöntem ise, başlangıçta bedavaya veya çok ucuza yapacağınız reklam kampanyaları diyebiliriz. gidin birilerine yaptığınız işi gösterip aynısını kendi markaları için de yapabileceğinizi belirtin. bu aslında çok can sıkıcı bir yol olacaktır ama imkanlar tükendiyse, denemekten başka çare olmaz. bu şekilde yapacağınız 2-3 çalışma, hem sizin portfolyonuzu oluşturur hem de tecrübeli ve seçilebilir bir ekip olduğunuz imajını yaratır potansiyel müşterilerin gözünde.

kısaca bu işi hem yapmak hem de para kazanmak, inanılmaz bir sabır gerektiriyor.
  • ruhibirbanyo  (22.02.13 02:00:45 ~ 02:03:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.