[]

Outlook'ta Bir Şey Yapmak İstiyorum

Sevgili Silikon Vadililer,

Bizim şirketteki maillerimizde webmail diye bir sistem kullanılıyor. Bu da şu demek. Maillerimize kendi bilgisayarımız dışında bir başka yerden ulaşmaya çalıştığımızda, sadece yeni mailleri ve eskiden webmail üzerinden gönderdiğimiz mailleri görebiliyoruz. Bu da çok zorluk yaratıyor. Şu anda da başka bir sisteme geçme gibi bir düşünce yok.

Bu yüzden ben istiyorum ki, kahvegibininişmailleri et gmail diye bir adres alayım. Bana gelen her mail otomatik olarak outlook tarafından oraya forward edilsin, benim gönderdiğim her mailde de bcc'de o adres olsun. Bunu otomatik olarak yapmanın bir yolu var mı?

Teşekkürler

 
bunun için kural oluşturman gerekiyor. kural şöyle olmalı: x mail hesabından(bu webmailde kullandığın hesap) gelen maillerin tümünün bir kopyasını y mail hesabına(bu da gmail hesabı olacak) gönder.
hangi outlook sürümünü kullandığını belirtirsen daha detaylı bir cevap yazabilirim.

  • el magico  (23.01.09 09:26:33) 
aslında outlook ayarlarında "iletilerin bir kopyasını sunucuda bırak" diye bir seçenek var. yani outlook mailleri bilgisayara alınca sunucudaki kopyalarını silmiyor. başka bilgisayardan web üzerinden sunucuya ulaşınca görebiliyorsunuz. ama yeterli alan var mıdır, hepsi depolanabilir mi onu bilmiyorum. eğer mailleri silmeden saklayabileceğiniz yeterli alan varsa bunu tavsiye ederim.


  • kibritsuyu  (23.01.09 09:27:13) 
sevgili kahvegibi
belliki işyeriniz servis aldığı yerden POP3 hizmeti alıyor,
eğer mail sunucunuz exchange olsa idi problem yoktu ama sistemde bir değişklik yapmak istemiyormuşsunuz
sana gelen her maili, mümkünse sunucuya bir kural yazarak başka bir yere yönlendirebilirsin. eğer bu mümkün değilse, işyerinde kullandığın bilgisayardaki outlook'a böyle bir kural yazabilirsin.
ancak senin gönderdiğin mailleri de oraya bcc yapmak mümkün mü ona ayrıca bakmak lazım.
şimdi ona da baktım, outlook 2007'de böyle bir kural yazmak mümkün.
akşam gösteririm,
  • guitarman  (23.01.09 16:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.