[]

Çağlar Arası Geçiş

Bu çağlar arası geçişlerde olaylar var ya şimdi istanbul'un fethi, fransız ihtilali falan, bunlar sadece türkiyede mi bu şekilde kabul ediliyo yoksa evrensel bi kabul mü?




 
Tüm dünyaca kabul ediliyor.


  • low-life  (21.02.13 18:21:29) 
bahsedilen çağlar batı kültürüne ait çağlar, orta doğu-doğu ve diğer kıtalarla alakası yok.

ama yaygın kabul yazdıgın gibi olsa da farklı ülkelerde farklı kabulü var.

örneğin:

ortaçağ: roma imp yıkılması
kavimler göçü

yeniçağ: istanbulun fethi
amerikanın keşfi
yüzyıl savaşlarının sonu

ilave: en.wikipedia.org
  • smoothcriminal  (21.02.13 18:21:36 ~ 18:23:34) 
türkiye'ye özel. istanbul'un fethi ile çağ açtık biz dersen herkesler güler sana eropa'da 'merika'da.


  • repins  (21.02.13 18:28:29) 
Bizden başka hiç kimse kabul etmiyor.


  • esenboga  (21.02.13 18:41:11) 
istanbul un fethi değilde,bizansın yıkılması olarak kabul ediyorlar sanırım.


  • yusufist  (21.02.13 18:43:55) 
bi de istanbulun fethinin çağ açıp çağ kapatmasıyla övünmek biraz saçma, yeni çağ diye öğrendiğimiz çağın türklerle doğrudan ilgisi yok ki. biz yine kara düzen ortaçağ mantığı takılmışız. çağ açıldıysa kapandıysa avrupalılara açılıp kapanmış biz pasif konumdayız. avrupalılar o döneme early modern ages, enlightenment age falan diyorlar.


  • i ve been mistreated  (21.02.13 19:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.