[]

Gramofon, pikap ,plak çalar

Eskilerden klasik müzik ve Jazz dinlemek istiyorum. Aradigim o kaliteli sesi bunlardan biriyle alabilir miyim? Yoksa hayal kırıklığı mı yaşatır? Bide alirken nelere dikkat etmeliyim?




 
bahsettiğiniz audiophille ses ise, minimum olarak;
hi-fi amfi
hi-fi hoparlörler
hi-fi pikap
özel kablolar almalısınız.

bunun yanında remaster' ı yahut orijinal kaydı kaliteli yapılmış plaklara ihtiyacınız var. 45 rpm' lerin sesinin biraz daha iyi olduğundan bahsedilir, doğrudur. 180 gram ve üzeri plakların da iyi olduğuna dair inanışlar mevcut, basım kalitesi genellikle daha iyi yapıldığından bu da doğru denebilir. bu plaklar ucuz pikaplara konmamalıdır.

diğer bir alternatif olarak, pikap ve plak yerine bir dac ve doğru çevrimi yapılmış 24 bit kayıpsız dosyalar kullanılabilir.

daha iyi ses için referans modellerine bakmak gerekir.

gramofon nostaljidir, kendine has sesi vardır ve güzeldir lakin yukarıdaki gibi bir ses beklemeyin, o tarzdan hoşlanıyorsanız sevebilirsiniz. iyi ve çalışan bir gramofon 400 dolar civarındadır.

selamlar.
  • ohtararan  (21.02.13 18:36:12 ~ 18:38:40) 
Gramofon ile taş plak dışında birşey dinleyemezsin. Unutmaman gereken bir nokta.


  • faith no more  (21.02.13 23:14:28) 
Ohtararan hifi pikap ne olabilir? İkinci el hatta nostaljik aletler düşünüyorum . Var mi bana onerebilecegin bir sistem?


  • bluewhale  (22.02.13 00:24:48) 
ikinci el pikapta pek önerilebilecek birşey değil. anlayen, bilen biri ile alırsanız olabilir, yoksa hassas aletler ve kayışları gevşek, eskimiş olabiliyor, devir atlatabiliyorlar, iğnelerinde sorun olabiliyor. teferruatlı ve hassaslar. o sebeble kargo ile bile değil, bizzat kendinizin almasını öneririm. pikap olarak ucuz pikaplar var elbette lakin boğuk, birbirine geçmiş sesten ötesini alamıyorsunuz ve plaklarınıza da eziyet ediyorlar durduk yere. o sebeble, jazz dinlemek istediğinizden

1- project audio - debut carbon
2- music hall - mmf 2.2

modellerinden biri en uygun fiyatlı ve ses konusunda da yanıltmayacak ürünler olacaktır.

sistem konusunda elbette önerilerim olabilir, lakin hi-fi sistemlerde herkesin farklı beğenileri oluyor ve her aletin birbiri ile uyumu çok farklılıklar görsteriyor. yani kef bir hoparlörle marantz amfiyi beğenmezken, denon amfi ile güzel iş görebiliyor. pikabı alıp, beğendiğiniz plak ile hoparlör ve amfi seçimi için birkaç saat ayırmanız gerekecek. yine öneri olarak uygun fiyatlı;

WHARFEDALE VARDUS VR-400 hoparlör
CAMBRİDGE AUDİO TOPAZ SR10 amfi veya
DENON DRA-500 amfi bakabilirsiniz.

yine dediğim gibi, bu hoparlörler veya amfinin pikap ile uyumu sizi memnun etmeyebilir. mesela bahsettiğiniz tarz müzikte dali ve denon hoparlörler daha yumuşak ve güzel ses veriyor bana göre. dali hoparlör ve denon amfi uyumu da bu tarzda iyi iş çıkarıyor.

selamlar.
  • ohtararan  (22.02.13 08:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.