[]

although vs though ve despite vs in spite of

İngilizce guruları toplaşın.
iki grup arasındaki fark tamam ama although ve though arasında ne fark var? ne zaman hangisini kullanacağımıza nasıl karar veriyoruz, tercih meselesi mi yoksa dikkat edilmesi gereken birşey var mı? aynı şekilde despite ve in spite of arasındaki farkı da bi zahmet açıklar mısınız please..



 
Though "yaklaşık" anlamı ile cümle sonunda kullanılabilir. although kullanılamaz.

He is very good at English. He is not an expert though.

Though "even" ile birlikte cümle başlarında kullanılabilir. Altough ise tek başına cümle başlarında kullanılır. Bunun dışında yerleri değişebilir.

Despite ve in spite of arasında ise hiçbir fark yok.
  • hiko seijuro  (21.02.13 15:53:08) 
despite ile in spite of arasında nüans farkı var, yek diğerini öteki yerine langur lungur kullanamazsın. ben konuşurken kullanacak olsam in spite of'u daha ezip geçmeli bir durum olarak kullanırım. despite bilinçli bir tercih bir "şu var ama bu" durumu. in spite of ise bütün köprüleri yakarak şu yerine bu durumu. tabii bunu konuşurken kendi kullanacağım ve karşımdakinden alacağım his olarak söylüyorum. bir metinde duruma göre aynı anlamı verebilir tercüme eden ama kelimenin gücü ve aradaki o ufak nüans bence çok fark yaratıyor his olarak.


  • Elena  (21.02.13 16:12:12) 
"though" gerçi, "although" rağmen anlamı verir ve ilki cümle sonunda, ikincisi cümle başında kullanılır:

"Although he is good at English, he is not an expert."
"He is very good at English. He is not an expert, though."
  • vejeteryanvampir  (21.02.13 17:16:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.