[]

Çin'den ürün getirtmek ve 100 dolar sorunsalı?

Arkadaşlar Çin'den ürün getirteceğim. Getireceğim ürün e-sigara ve ticari olarak getirmeyi düşünüyorum. Kullandığım site tinydeal.com. Daha önce 16 dolarlık bir sipariş verdim, 35 günde geldi. Ve bildiğim kadarıyla 100 dolar ve üstü sipariş gümrükte vergiye tabii oluyor.

Ben diyorum ki, 10 farklı isim adına 99'ar dolarlık sipariş versem. Adres olarak birbirlerine yakın fakat farklı adresler göstersem. Gümrükte takılır mı acep?

Saygılarımla...

 
bir kutuda yanılmıyorsam 3'ten fazla aynı ürün olursa da ticarete giriyor. Tek şart 75 euro sınırı değil yani.


  • bgraydin  (21.02.13 00:22:58) 
öncelikle; o olay 100 dolar değil 75 euro. ama kurda sıkıntı çıkmasın diye 70i geçme derim. ek olarak e sigarada sorun çıkabilir, satıcıyla konuş başka bişey yazsınlar mal tanımına.

10 farklı adresi denemedim ama teorik olarak sorun çıkmaması lazım.

ek: bir yıl içinde 2 ay arayla 5 alışveriş yapabilirsin. yasal sınır bu. ama ben bizzat aştım bunu, bi sorun çıkmadı. pek sıkı takip edilmiyor sanırım. zaten neyle takip edicek ki? pakette tc numaram yok bişey yok.
  • hope ender  (21.02.13 00:24:39 ~ 00:28:15) 
e hususi gidip bavulla getirsek ne olur?


  • dergus  (21.02.13 00:33:41) 
malın tanımında ne yazdıkları önemli değil, açıp bakıyorlar zaten pakete. ve 2 adetten fazlası yasak diye biliyorum ben de. sipariş eğer adrese teslimse farklı isimlere olur, ama posta işleme merkezinden teslim alacaksanız o iş olmaz. bavulla gidip getirebilirsin tabi, gümrük polisi senden şüphelenip bavulunu açtırtmadığı sürece sorun olmaz.


  • cekilmis gayfe  (21.02.13 02:14:06) 
yahu bul bir gümrük müşaviri, adam gibi öde gümrüğü. gidip gelmekten çok daha ucuz.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (21.02.13 06:52:06) 
ben alibaba.com dan 75 euro sınrını geçmeden farklı farklı ürünler aldım, mesela 20 tane kolye, 20 tane yüzük vs. gibi, tabi paketler küçüktü, hiçbir sorun çıkmadan geldi ürünler bana,

kesa arkadaşıma da aynı şeyi yaptık onada geldi, 2 üründen fazlası geçmez gibi bi olay yok ama ürünün ne olduğuda önemli, senin üründe de sıkıntı çıkabilir gibi sanki
  • tombalabala  (21.02.13 07:55:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.