[]

nuh'un gemisi hakkında

hani nuh doldurdu hayvanları gemiye. uzun süre selin üstünde kaldılar. sonra indiklerinde etoburlar ne yedi?




 
biraz bekleyip kuzu ve danaları yemişlerdir.


  • kediebesi  (20.02.13 21:40:10) 
aşure.


  • nickimin hakkini veremedim  (20.02.13 21:40:35) 
superapple

öyle olsa dünya'da yaşam olmazdı. hem çocuklarını ye ye nereye kadar? dünya uzunca süre su altında kaldı, yani etoburların yiyebeleceği hiçbir şey yoktu sel bitince.
  • illuminatinin basindaki adam  (20.02.13 21:42:49) 
Balik yemistir bol bol, life of pi izlemedin mi hic?


  • Mikail bey  (20.02.13 21:46:16) 
ulen, devasa bir gemiye yeryüzündeki hayvanlardan çift çift doluşup selden kurtulduklarına inandın da, bu mu aklına yatmadı?


  • [silinmiş]  (20.02.13 21:46:35) 
tavşanlar çok hızlı ürüyor onları yemişlerdir.


  • goldentitan  (20.02.13 21:55:59) 
yani etoburlar derken cogunlukla panter turlerinden bahsettigini zannediyorum... Nuh'un Mezopotamya civarinda yasadigi dusunuluyor, hatta geminin durdugu yer de Agri dagi...

mezopotamya bolgesine baktigimizda, orada ne aslan ne kaplan ne jaguar ne de puma yasiyor... panterlerden sadece pars o bolgede yasiyor ama parsin yasadigi da cok buyuk bir cografya var, bu nedenle pars'lar gemiye alinmamis olabilir.

Alinmislarsa bile, dunyadaki her yerin sular altinda kalmadigi bariz (kara bulduklarina gore) o karada yasayan baska hayvanlari yemis olabilirler.

Bu arada "sel"in tum dunyada olduguna inanmadigini farzediyorum tabi...
  • icince bokunu cikaran arap  (20.02.13 22:05:59) 
tüm dünyayı(genelde inanılan ve söylenen bu) kaplayacak kadar sele sebep olacak yağmurun yağabileceğine inanan, tahtadan yapılmış basit bir gemiye tüm hayvanlardan birer çiftin sığabileceğine, o tahta geminin o ağırlıkla o kadar süre yüzebileceğine inanan ve bunda mantık aramayan birisi bu soruyu neden soruyor anlayamadım.

olay gerçek olmadığından böyle bir sorun da olmamıştır.

edit:sayfa saatlerdir açıktı yazmadan önce de yenilemedim. "douchebag" de benzer bir cevap vermiş o arada... kontrol etmedimdi verilen cevapları. yazınca bi baktım üstte cevap dolmuş.
  • ucan spagetticanavari  (20.02.13 23:10:01 ~ 23:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.