[]

beceriksiz bekar bir erkek hangi ev yemeklerini yapabilir?

arkadaşlar vallahi canıma tak etti. yorgun argın eve geliyorum kaç aydır yediğim tek şey patates kızartması, tost, sosis ve makarna ve sucuklı yumurta. fırınım yok sadece ocak var.

ev yemeklerini çok özledim. hangisinden başlasam, ne yapsam?


 
bence pilav çeşitleri zor, kıvam tutturmak çok zor.
çorbaların hepsini yaparsın, et çeşitlerinide yapabilirsin. yapacağın altı üstü salça, soğan doğramak ve hepsini pişirmek. eti zaten hazır alıyorsun kuşbaşı olsun, biftek olsun, antrikot olsun.

  • secilmis uye  (20.02.13 15:45:51) 
beceriksiz bekar bir erkek olarak başladım, usta oldum:

marketten şunları al:
500 gr et
1 soğan
3-5 tane yeşil fasülye
birkaç kaşıklık salça
birkaç yeşil biber
birkaç havuç
3 adet küçük patates
3 adet patlıcan
3 adet kabak
birkaç domates

önce patlıcanları soy, doğra, soğuk suya koy kenarda beklesin. siyah bir su salacak.

etleri kuşbaşı olarak doğra, pişir. suyunu salacak, sonra suyu bitecek, suyu biterken biraz yağ at ve doğranmış soğanları at. bir kaşık falan salça ekle. soganlar birkaç dakika piştikten sonra parçaladığın fasulyeleri at. fasulyeler koyu renk alınca doğradığın biberleri at. bu aşamalarda hep karıştıracaksın yemeği.

hepsi kavrulunca, tuz ve bir küçük bardak su at. doğradığın havuç, patates, patlıcan ve kabakları, bu sırayla tencereye üst üste doldur. karıştırma. en üste de domatesleri doğra. küçük bir bardak suda bir tatlı kaşığından az şeker erit. o suyu da en üste dök. yemeğin altını kıs, kapağını kapat. en üste de azıcık tuz serpebilirsin.

20 dakika sonra falan üstteki kabaklar yumuşacık olunca altını söndür.

al sana türlü, her sebzeden var, tadı da süper. yerken karabiber de atabilirsin.
  • harzem  (20.02.13 15:47:07 ~ 15:49:47) 
sen hem beceriksiz hem de parasızsın anlaşılan :) seni makarna paklar ancak. (bol da acılı ketçap)


  • hayatbirfilm_basroldesensin  (20.02.13 16:03:40) 
neye göre beceriksiz? tarif olunca her şeyi de yaparsınız. sarma yapmaya çalışmayacağınızı varsayıyorum. (patates kızartması yaptıysanız beceriksiz değilsiniz bence)

pilav evet. tavuk bulyon bulundurun evde. her pilavda bundan bir tane atın. tuz atma, aman tuzlu oldu tuzsuz oldu derdiniz ortadan kalkar. tarife uyarsanız kötü olacağını sanmam.

tavuk da alın marketten bi güzel dilimleyip kızartın. al sana mis.

bu bi süre idare eder sizi :)

sonra aklınıza gelen yemeği gelip sorun burada. öğrendiğiniz her yemeği de yaptığınız şekliyle yazın. hep aynı yapın.
  • supergirl  (20.02.13 16:14:44 ~ 16:15:24) 
Konserve satılan bütün yemekler. Mantık aynı soğanı yağ ile kavur domatesi/salçayı ekle konserveyi dök. bi 5 dk falan pişir. İsteğe göre azıcık su ekleyebilirsin domatesin suyunun yetersiz kaldıgı durumlarda.


  • kekremsinarkoleptik  (20.02.13 16:28:26) 
tavuk baget alabilirsin. bunlardan bir çok yemek yapılabilir. hemen hazırlanabilen, kolay pişebilen bir şey.

mesela bagetleri tuzlu suda haşla. soğan, havuç ve tane karabiber atabilirsin haşlanırken.

haşlanma aşamasından sonra pilav, çorba veya yemek yapabilirsin. pilavı tarif ediyim mesela çok basit. bir bardak pirinci iyice yıka önce, sonra bunu tencereye koy üzerine yağ ekle.(tereyağı veya sıvı yağ). sonra bunu kavur biraz. sonra da bir buçuk bardak sıcak su ve tuz ekle. altını kıs, suyunu çekene kadar pişir. düz pilav bu. bu kadar yani:) istersen buna konserve bezelye veya önceden haşladığın tavuklardan eklersin. kaynar su yerine, tavukları haşladığın sudan ekleyebilirsin. ama ölçü olayı önemli. bir bardak pirinç için bir buçuk bardak su veya et suyu, tavuk suyu neyse ondan olması lazım.

bunun dışında mantarlı tavuk sote yapabilirsin. onun için de mantarları yıka ve limonlu suda beklet. o esnada soğanları doğra ve bir miktar yağ koyduğun tavada pişirmeye başla. üzerine doğranmış tavuk göğsünü ekle, biraz pişsin tavuklar. varsa kırmızı kapya biber de iyi gider. sonra mantarları doğra ve ekle hepsini pişir. karabiber, tuz, köri, kırmızı biber, vs sevdiğin baharatlardan ekleyebilirsin. domates de eklersin istersen. gibi...

bu arada, daha kısa ve anlaşılır olsun diye emir cümlesi ile yazdım:)
  • crimsonlady  (20.02.13 16:43:47 ~ 16:49:42) 
kurutulmuş patlıcan dolması.. etsiz..
zor değil. hem de istediğin baharatları koyarsan senin damak tadına yakışanı yaparsın.. bol baharatlı yap ama, daha iyi oluyor. uzun anlatması ama internette vardır farklı farklı tarifler.. makarnayı da suyunu süzmeden yapmayı dene, lezzeti çok fark eder. hem de daha besleyici olur.musluk suyu kullanma, kaynayınca mikrobu gidiyor saçmalıklarına inanma, az suyla orta ateşte kapağını kapatıp pilav gibi yapacaksın. birazcık zeytinyağı koyarsan yapışmazlar..suyunu çekince de tereyağı atıp karıştırırsın afiyetle yersin..böyle yapmanın diğer avantajı da sosuyla birlikte yapabilmen, önce sosu yapıp üzerine suyla birlikte makarnayı ekleyebilirsin..bu arada, nuhun ankaranın üstüne yok..

  • 1234567890987654321  (20.02.13 16:55:21) 
  • vejeteryanvampir  (20.02.13 17:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.