[]

diksiyon kursları

diksiyon kurslarına gideniniz var mı? genelde insanlar ne amaçla katılıyor, derslerde neler yapılıyor, ne gibi faydaları oluyor? tşk.




 
var. kekeme, sesi çok ince veya kalın olanlar, eğlenme amaçlı, semineri veya sunumu olanlar, karı-kız düşürmeye gelenlerve işsizler oluyor.
derslerde doğru nefes egzersizleri, doğru harf kelime okunuşları (mesela geleceğiz gelicez diye okunur, türkçe yazıldığı gibi okunan bir dil değildir), etkili sunum için gerekli bilgiler. pelteklik için alıştırmalar vsvs

pek fazla faydası olmadı. benimki zaten düzgünmüş, hoca ilk derste söylemişti.
  • dieselsingle2  (20.02.13 14:36:04) 
Geçen sene katılmıştım bir kursa. iki gün süreliydi. hocamız bize ödev olarak her sabah (kesinlikle akşam değil) aynanın karşısında 25 kere x-u-x-u dememizi önermişti. Gerçekten de bu egzersizi yaptığım günlerde daha güzel konuştuğumu hissediyorum ya da psikolojiktir bilemiyorum. Ancak faydalı olduğunu söyleyebilirim. Hacettepeyi artık a'yı uzatarak haacettepe diye okuyorum mesela, önemli bir ayrıntı mı bence evet. Kimisi de farkındalığım artsın diye geliyor, değişik tipler tanıyorsunuz güzel oluyor bence.


  • simpson  (20.02.13 15:03:57) 
bir metni yüksek sesle okuduğunda, nasıl doğru telaffuz edeceğini öğreniyorsun. formal bir ortamda, örneğin bir sunum yaparken cümlenin neresinde durman, neresinde vurgu yapman gerektiğini öğreniyorsun. konuşurken nefesini düzenlemeyi ve verimli kullanmayı öğreniyorsun.

bir de tabi meşhur tekerlemeler var. düzenli çalıştığında gerçekten faydası oluyor. gerçi kısa zamanda sıkılıp bırakmıştım.

üniversitede diksiyon dersimiz vardı bizim. insanların telaffuz etmekte ne kadar zorlandığına şaşmıştım. bence ne kadar kitap okursan o kadar faydasını görüyorsun...
  • mkrn  (20.02.13 21:36:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.