[]

seyahat sigortasının olayı nedir?

atıyorum. ispanya'da hastalandım. bi hastaneye gidip günlerce kalsam. masrafları sigorta mı karşılayacak. ser'de aynştaynlık ve türklük olduğu için aklıma şöyle bi çakallık geldi.

sağlık sistemi iyi olan bi ülkeye gitsem. oradayken ay dişim, ay gözüm, ay kıçım ağrıyor diye acillere gitsem bu vesile ile göz, diş vs..neyim varsa muayene ve tedavisi olsam?


 
bildiğim kadarıyla önce sen ödüyorsun sonra sigortanı yaptırdığın şirketten talep ediyorsun ücreti.


  • interview with the vampire  (20.02.13 10:25:34) 
sanırım durum şöyle işliyor en azından bende öyle oldu.
hastaneye ya da doktora gittiğinizde siz tedavinizi ve ilaçlarınızı cepten ödüyorsunuz. geri geldiğiniz zaman, faturalarınızla birlikte sigorta şirketine başvuruyorsunuz ve onlar size geri ödeme yapıyor.

finlandiyada ilacımı aldım, geri geldiğimde ilacın kutusu, fişi ve kredi kartı slibiyle birlikte acentaya gittim, onlar benden alıp istanbula (merkeze)gönderdiler. evraklar kayboldu. acentayı ve müşteri hizmetlerini yüzlerce kez arayıp sorduktan sonra, ödediğim telefon faturası ilaçtan daha pahalıya gelince pes ettim ve peşini bıraktım. üstelik bunu yapan anadolu sigorta. (gerçi benim acentam çok üçkağıtçıydı, öyle her gördünüz acentaya atlamayın hemen, hepsi aynıdır nasıl olsa diye)
  • halanne  (20.02.13 10:26:31) 
seyahat sigortasi derken neyi kastettigine bakiyor.

bir seyahat sigortasi var bir de saglik sigortasi var.

bazi seyahat sigortalari seyahatinizi sigortalar. yani aylar öncesinden biletler alinmis, oteller ayarlanmis, pat hasta oluyorsun, veya baska bir durum cikiyor karsina policede yazan, o zaman sigorta gidemedigin tatilin masraflarini karsiliyor.

bir de saglikla ilgili sigortalar var, basina bir sey geldiginde hastane doktor masraflarini falan karsiliyor.
parayi cebinden mi odersin sonra sigortadan mi alirsin o yaptirdigin sigortaya bagli olarak degisiyor ama bir cogunda öyledir eminim. yoksa gittigin doktorun/hastanenin sigortayla halihazirda anlasmasi olmasi lazim ki "haci biz taniyoruz bu sigortayi, biz paramizi aliriz onlardan, senin paran gecmez burada" diyebilsinler.

göz dis ile ilgibi tedavilere gelince, bu sigortalar her seyi karsilamaz. özellikle seyahat öncesinde baslayan bir rahatsizliksa hic karsilamaz. gittigin ülkede aniden basina gelen seyler icin gecerlidir.
her seyin öncesi var tabii de kriter herhalde bunu bilip bilemeyecegindir.
dis icin falansa daha da dikkat. bazen avrupadaki devlet sigortalari bile karsilamiyor ki sanmiyorum seyehat sigortasi karsilasin.
  • burfak  (20.02.13 10:48:23) 
omurga çatlağı sorunum olmuştu. cepten ödedim, türkiye'de ödediğim miktarın tamamı bana geri ödendi. benim sigorta axa idi yanılmıyorsam o zamanlar.


  • madyb  (20.02.13 10:56:11) 
bu bahsettiginiz durumlarin cogunu karsilamaz seyahat sigortalari. zaten bahsedilmis, ab icinde de bir cok devlet sigortasi bu bahsettiklerinizi karsilamaz.

mesela disiniz cürük cekilmesi lazim, hiiccc sorun degil, cürük dis ücret vermeden cekilir, ammma velakinn yeni dis yapilmasi ya da ona protez hazirlanmasi ek ücret ve fazlaca bir ücret. bazi durumlarda hatta anestezi bile ek ücrettir, dis doktoru anestezi yapiyimmi diye sorar.

yani bu halde gidip anestezi olmadan, kanal tedavisi yaptirabilirsiniz belki, filmlere kitaplara konu olur bu acida:)

ama mesela böbrek tasiniz olsa seyahatteyken ameliyat olma durumunuz olsa bunda sorunsuzca ameliyat olabilirsiniz.

ayrica belirtmeden gecmek istemiyorum türkiyedeki doktorlar ve büyük oranda hastaneler ab dekilerden daha iyi ve tecrübelidir. ki bunlara cok iyi saglik sistemleri olan almanya ve avusturya dahildir(ikisinde de hastanelik oldugumdan bu ikisini örnekliyorum).

bana böbrek tasi semptomuyla yatip prostat kanseri teshisi filan konuldu...

he ayrica, zaten bu ülkelerden bir cok kisi türkiyeye tedaviye geliyor hem daha ucuz hemde kaliteli oldugu icin.
  • serabetan  (20.02.13 11:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.