[]

fizy gibi site yapsak tutar mi?

jquery'nin api'sini incelerken bir kac kucuk uygulama yazdim. sonra da bunlar toplayip fizy gibi youtube web servislerini kullanan bir web player yaptim (ayni sekilde arama, playlist olusturma, paylasma vs. ) ayni player flash olmayan tarayicilarda yerlerde kullaniciya fark ettirmeden html5 ile yoluna devam edebiliyor.

gordugum kadariyla cogu kisi reklamlardan, kullanis zorlugundan vs sikayetci. paranin kokusunu aldiklari icin bu saatten sonra da fizy'nin batana kadar degisecegini sanmam.

soru: kullanimi kolay, hafif ve sadece youtube degil bir cok kaynaktan veri ceken (billboard top 100 listeleri vs), coklu dil secenegi sunan, kullanici dostu bir web sitesi yapsam tutar mi? kullanir misiniz?

 
bunu ben de geçen sene düşünmüştüm. hatta çok büyük bir müzik veritabanının açık olarak dağıtıldığını filan da tespit etmiştim. ancak benim görüşüm çok yenilikçi olmadığı müddetçe bu pazarda tutunmak zor. çünkü uluslararası piyasada spotify, grooveshark, pandora vs. var. fizy'nin arkasında turkcell var. eee bu işin telif hakları vs. gibi bir sürü tırı vırı durumu da var.

ama şunu da belirteyim. benim eksiğim js, temiz bir player ve bazı ufak tefek detaylardı. bu durumlar olmasa şimdiye bir proje sunmuş olabilirdim.

kolay gelsin.

ek : bahsettiğim database musicbrainz mış.
en.wikipedia.org
musicbrainz.org
en.wikipedia.org
  • raif_efendi  (19.02.13 21:29:12 ~ 21:32:14) 
Neden tutmasin, neden kullanmayalim kullaniriz tabi. E tutunca sen reklam almayacak misin yani?


  • Godless  (19.02.13 21:29:53) 
Gayet tutabilir. Fizy erişime engellenince Ufizy diy bişi çıkmıştı mesela, birden herkes oraya kaymıştı. Reklamsız fizy diye kasıp bir şeye girişirsen sen de yardırabilirsin orta vadede. Ki çok da vaktini alacağına sanmıyorum.


  • roket adam  (19.02.13 21:32:41) 
bi arkadaşım yaptı aynısından, mahkeme kararıyla kapatıldı
fizyde kapatılma tehlikesiyle karşı karşıyaydı turkcell satın aldı telif işini halletti bi türlü

  • Ramiegovic  (19.02.13 21:48:37) 
grooveshark varken bence yeni bir müzik sitesi yapmak gereksiz.


  • kamera motor  (19.02.13 21:57:24) 
@kamera motor, fizy'yi yapan eleman da senin gibi düşünseydi sanırım fizy olmazdı bugün :)


  • flexin  (20.02.13 08:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.