[]

motosikletten anlayanlar -> sıfır honda cb125 VS 2.el hyosung gt 250 naked

öncelikle; ilk defa motor kullanacağım. 95 kilo ve 1.85 boyunda erkeğim. yer istanbul.

honda 3,660tl diyorlar ama plaka, ruhsat, trafik sigortası, plaka harçları, motorlu taşıtlar vergisi, koruma demiri, kasko, vs vs kaça gelir bilemiyorum. (tahmini bi şey söylerseniz çok sevinirim.) sıfırı burada işte;
www.honda.com.tr

artıları
+ sıfır. yeni. gıcır.
+ hafif. pratik. muhtemelen daha az yakıyor.
+ satışı muhtemelen daha kolay olur

eksiler;
- gücü daha düşük
- muhtemelen 3600 üstüne epey masraf yaparım gibi

hyosung ise en yakın arkadaşımdan. yurtdışına çıkacak ve para lazım, ben almasam da başkasına satacak (hatta beraber satmaya çalışacağız). masrafları içinde toplam 4.250'ye verecek arkadaş. üstüne ruhsat şu bu masrafı kaça gelir onu da bilemiyorum. (ehliyetim var)

artılar
+ büyük bi kazası yok
+ koruma demiri var. çanta da verecek ama çanta yamaha ybr içindi, buna demir yaptırmam gerekiyor sanırım
+ hırsızlık ve yol yardımı dahil kaskosu var. sigortası vergisi vs de ödenmiştir muhtemelen.
+ ödemesi çok rahat olacak (en yakın arkadaşım olmasının yanında bir nevi ev arkadaşım da sayılır, haftasonları birlikte kalıyoruz - motor şu an sabancı üniversitesinde)

eksiler;
- eski bi motor heralde 7-8 yılı vardır. aldıktan sonra satışı ne kadar rahat olur bilemiyorum.
- frenlerinde problem varmış sanırım, yani çok büyük bi problem değilmiş ama arkadaş güvenemiyor. önce 1,5 tl gibi bir masraf yapmam lazım. tüm motor için.
- kilo olarak daha ağır, dönüş turu az gibi ama diğer motoru da hiç bilmiyorum.

siz olsanız hangisini alırdınız?

 
1. honda 2-2.5 litre yakar, hyosung 3-3.5'tan aşağı düşmez. karbüratörlüyse bir yarım litre daha ekle.

2. işçilik, servis ve yedek parçada honda 10 basar. servis ağı geniştir, parçaları ucuzdur. hyosung'un parçaları gereksiz pahalı, servis kanuni büyük şehirlerde sıkıntı olmaz ama küçük şehirde sıkıntı yaşarsın. işçilik kötü olmasa da bazı problemleri vardır, arka amortisör ve ön frenler pek iyi değil.

3. ikisini de rahat satarsın, hyosung'u aldığın fiyata satarsın zaten dip fiyat o.

4. cb125 tahmini 4000 lira civarında gelir sana. forumlarda yeni alan arkadaşlar vardır onlar daha iyi bilirler.

olay senin hangi amaçla kullanacağın. hyosung honda'ya göre oldukça şık, daha güçlü bir motor. büyük şehirde yaşıyorum, 1 litre benzin fazla etkilemez, ufak tefek sorunlar da canımı sıkmaz diyorsan hyosung. kesinlikle birkaç ay sonra sıkılacaksın honda'dan.
  • mattiadestro  (19.02.13 14:29:40) 
honda daha iyidir, daha saglamdir, yedek parcasini daha rahat bulursun, daha ekonomiktir ama @mattiadestro'nun dedigi gibi kisa sure sonra sikilirsin, pisman olursun muhtemelen hyosung'u almadigina.

ben olsam hyosung'u alirdim hic dusunmeden.

bu arada sozlugun motosiklet grubu var; eksiteker diye. facebook grubu var eksiteker'in, ordan daha ayrintili bilgi ve yardim alabilirsin.
  • nawres  (19.02.13 15:51:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.