[]

Apple Store Amerika'dan Alışveriş ama Türkiye'deki kredi kartı ile

merhaba arkadaşlar,

Durum:
Amerika'daki arkadaşın adresine apple store amerika'dan alışveriş yapıcam. Alışverişi Türkiye'de kullandığım kartımdan yapıcam ve adres olarak amerika'yı göstericem.

Soru:
Arkadaş siparişleri getirirken tax-free'den faydalanabilir mi?
Bu konuyla ilgili web sitesi ya da forum önerisi verebilir misiniz?
Alışverişi yaparken özellikle dikkat etmem gereken bir olay var mı?
Alışveriş ile ilgili başka öneriler var mı?

 
Sorularına cevap veremesem de site önerisi verebilirim;

www.fenomac.com üye olmanı tavsiye ederim illa ki sorularının cevabını bilen birileri vardır. apple ürünleri ile ilgili de bildiğim en geniş içeriğe sahip yer, daha sonra da işin düşebilir.

doğrudan bir forum diyemeyiz ancak bilgi/birikim olarak yardımcı olabilecek kişiler yine çıkabilir www.iphoneturkey.biz

en kötü ihtimalle şansını burada denersin forum.donanimhaber.com
  • carpena  (19.02.13 10:30:29) 
tax-free olayını bilmiyorum ama ben aynı siparişi yaptım. sıkıntı olmadı. sadece teslim edilecek kişi olarak arkadaşının ismini yazman gerekiyor.


  • kaptan memo  (19.02.13 10:44:56) 
Amerikada tax free yok


  • grimer  (19.02.13 10:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.