[]

yazım hatası?

Merhaba Duyuru,

Aşağıdaki kurmaya çalıştığım cümlede "olsada" da'sının ayrı mı bitişik mi yazıldığına emin olamadım. bana kalmışsa bitişik olması gerekir, çünkü da'yı ayırınca anlamda garipleşme oluyor. ama bitişik yazınca da şuanda da yazdığım gibi altı kırmızı çizili olarak yazım yanlışı hatası veriyor. Size sorup emin olmak istedim;

"çok iyi olsada, çok güzel olsada tam bir karaktersiz!"

 
Ayri


  • Eureka  (18.02.13 23:01:32) 
ayrı


  • lazpalle  (18.02.13 23:03:40) 
ayrı

ve 3 ayrıyla uğurluyoruz.:)
  • mesa  (18.02.13 23:05:27) 
bu cumlede "bile" anlaminda.. aitlik belirtmiyor.

"cok iyi olsa bile, cok guzel olsa bile tam bir karaktersiz"

ozet: ayri.
  • she was my baby  (18.02.13 23:05:48) 
Ayrı


  • Cryptoricus  (18.02.13 23:06:22) 
bütün 'olsa da'ların da'sı ayrı olur.

'olsa' özel isim olursa ancak müstesna.
  • aşksız prens  (18.02.13 23:06:55) 
ingilizcedeki

even though
even if
too
as well
also

gibi durum anlamlarini veren de'ler da'lar ayri yazilir.

ornek verelim: iki DE pantalon dikerim, o kariyi ben DE sikerim, bize DE mi lololo? bitse DE gitsek! emmeye DE gelirim, gommeye DE. Anan DA oyle diyodu. Onu ebem DE yapar.

ingilizcedeki

at, in, on, within, there anlamindaki gibi konum bildiren de'ler da'lar bitisik yazilir.

Bir ben var bende, benden iceri.
Bunyedeki tahribat
Onde mi arkada mi?


sizin sorunuzdaki "da", even though, anlamini verdigi icin, ayri yazilmalidir.
  • compadrito  (18.02.13 23:09:36 ~ 23:14:21) 
ayrı.
"şu anda" da sorun şu ve anda nın bitişik yazılamaması.

bağlaç olan de/da ayrı yazılır. bağlaç olan de/da dahi anlamına gelir. de/da yerine dahi kullanarak kontrol edebilirsiniz.
diğer de/da yer yön bildiren. ismin bulunma hal ekidir. hani yalın hal,-e hali,de hali var ya işte oradaki de halidir.yani, hangi anda? şu anda. nerede evde.

ben de seninle geliyorum.
bende senin numaran yok.
  • jimjim  (18.02.13 23:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.