[]

mama seçimi

selamlar ahali fiyat performans açısından en uygun kedi maması arayışındayım.

kedim 10 aylık erkek. yazıktır hep en ucuz süpermarket mamaları ile besledim. önerebileceğiniz düşük/orta fiyatlı yüksek performanslı mamalar lazım.


 
Piyasada belirgin mama gruplarını bildiğinizi düşünüyorum. Bunlar bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda mamalardır.bunun dışında da bu gruplarla rekabet edebilmek adına fiyat kıran gruplar vardır. ancak bu gruplar tüketiciden çok, ki diğer mamalardan fiyat açısından 3-5 lira farkları vardır, asıl satıcı kişiye iyilikleri dokunur. yani satan kişinin kar marjı daha yüksek tutulur ki satmaya teşvik edilsin.
şunu söyleyebliriz ki mamalar ikiye ayrılır : market maması ve profesyonel mama. markette gördüğünüz mamalar- ki reklamlarda da oynayan en bilindik mama firması da buna dahil- hiçbir veteriner kliniğine gelip "benim mamam şöyle güzel, beni mamam harika" demez. bunu şuna benzetebilirsiniz: fastfoodçular anaokullarına gidip bizim menüler çok sağlıklı, benim menü çok besleyici demez.

ancak profesyonel mamcılar olayı şöyle anlatır: mama fabrikasını gezmeye gittiğimizde bizi gezdiren adam mamalara avucunu daldırıp ağzına attı. ve dedi ki : " ben yiyebiliyorsam hayvan da yer"

en iyi yok. fiyat bir gösterge. beslediğiniz hayvanın dışkı miktarı ve kalitesi sizin mamanınızın kalitesini belirler.
son zamanlarda en bilindik 3-4 mama firmasından başka sektör büyüdükçe daha başka mama firmaları piyasaya girmeye çalışıyor.hatta son 3-5 yıldır.ancak onlar kalitelerini ispatlamak ve daha çok satılmak için tüketiciye değil satıcıya fiyat kırıyorlar.

en iyisi siz yine de veteriner hekim tavsiyesinde mama alınız.
  • mastor  (18.02.13 22:32:03) 
goo.gl
goo.gl
Şu iki ürün bana göre f/p'si en iyi olanlar.
  • onexey  (18.02.13 22:43:53) 
onexey'in verdiği linklerdeki gibi 15 kiloluk mamalardan aldığınızda profesyonel mamalar market mamasından daha ucuza geliyor. bir de market mamaları yalnızca kısa vadede ucuz, uzun vadedeki etkilerini sözlükteki whiskas başlığına bakarak görebilirsiniz.

bizim bebeye proplan veriyoruz uzun zamandır, bi sorun yaşamadık. büyük petşoplarda kilo ile satıyorlar bu mamaları. hepsinden birer avuç alıp kedinizin hangisini sevdiğini test edebilirsiniz.
  • bruges  (18.02.13 23:34:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.