[]

Vucut gelistirme de beslenme

Hayatim ev-is-ev arasi geciyordu, iyice tembel oldum az hareket olsun diye gecen hafta (sali gunu 2nci hafta baslayacak) spor salonuna yazildim.

Az hareket geldi hayatima bench press vs vs calisiyorum. Iyi guzel neyse ama beslenme duzeni nasil olsun hic bir bilgim yok. Normal duzende devam ediyorum. Yani hergun yeterli protein aliyor muyum bilmiyorum ?
simdi ; Antremandan sonra yumurta, peynir yesem sut icsem nasil olur?
Antremandan once 1-2 saat once sut iciyorum, biraz findik yiyorum,2-3 tane biskuvi filan .
Yetersiz beslendigimi dusunuyorum nasil duzelteyim bu duzeni?

 
antremandan sonra jelibon falan yeme hocam bence, yapay şeker demek göbek demek. meyve suyu da aynı şekilde.

tavsiyem, ki işe yaradığı tecrübeyle sabittir, antremandan hemen sonra blendera bi bardak su, bir muz ve 10 tane falan çiğ badem atıyorsun. bunu bi güzel karıştırıp sonra içiyorsun (korkma tadı güzel oluyor). muzdaki şeker sayesinde bademdeki protein hızla kana karışıyor, ayrıca muzda antreman sonrası enerji için yeterince karbonhidrat da var.

bunun dışında gece yatmadan bi bardak süt gece kasları besleyecek proteini sağlar. çünkü sütteki proteinin sindirilmesi uzun sürüyormuş, bu da hiç yemek yemediğin 6-8 saatlik uyku süresince kaslarını beslemesi için önemli. kahvaltıda yumurta beyaz peynir vs. normal öğünlerde de tavuk kırmızı et balık falan ye.

light ton balığı dehşet bir protein kaynağıdır. çiğ badem de öyle (ama çok fazla yersen yağ yapar bu).

bisküvi ve fındık çok yeme bence. özellikle bisküvi. o tarz abur cubur iyi değildir pek.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (18.02.13 22:14:45 ~ 22:22:02) 
her şeyden önce düzenli spor yapıyorsanız sabah kahvaltısı önemli. mümkün mertebe pogaça vb. ile geçiştirmeyin.

beyaz şeker ve un minimuma insin. günde 2 2 buçuk litre su tüketmeye özen gösterin.

karbonhidrat ihtiyacınızı idmandan önce giderin. idmandaki enerji ihtiyacınızı karşılar. tabi kilo verme hedefi de varsa karbonhidrat oldukça azaltılmalı.

idmandan sonra en çok proteine ihtiyaç var. yatmadan bir bardak süt iyi olur. gün içinde öğünlere yoğurt ilave edilebilir.

spora henüz başladığınız için body forumlarına girip, dört başı mamur beslenme programları okumak yerine basit ipuçlarından faydalanın ve hocanızdan fikir isteyin. eğer düzenli devam ederseniz, 2-3 ay sonra protein tozu kullanmanız şart olacak. başlangıçta sadece idmandan hemen sonra alın, kaslar şekillenmeye başladıkça hoşunuza gidecek. ve zaten daha fazlasını talep edeceğiniz için tozu da önce ve sonra şeklinde kullanmanız gerekecek.

herkesin vücudu farklı programlara farklı tepkiler verir. ama güven telkin eden bir hoca elbet vardır salonda. hiç çekinmeden her şeyi sorun.
  • olmayacakdualarinamindeyicisi  (18.02.13 22:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.