[]

Elektrik kaçağı

Laptopın metal kasası elektrik kaçırıyor galiba böyle hafif hafif karıncalanma oluyor. Saçımı tararken çıtır çıtır ses çıkıyor bazen. Bakıma ancak yazın götürebilirim. O zamana kadar bu elektrik nasıl etkiler? Mesela bu aralar çok gerginim bu yüzden olabilir mi?:)




 
büyük ihtimal senin dokunduğun, oturduğun yerden ya da laptop'un durduğu metal bir yerden; veya adaptöründen fazla elektrik alıyordur.

bir ihtimal de (çok küçük olsa da) adaptör girişinin olduğu yerden bir yalıtım bozukluğu vardır.

oturduğun ya da laptopu koyduğun yerlerin metal olmamasına dikkat et. mesela benim yanımda kalorifer var, ona dokunup laptopa dokununca çok pis çarpılıyorum.
  • thracian  (18.02.13 20:42:23) 
o elektrik sinir stres gerginlik yapmaz. gerçi "hangi metale dokunursam çarpıyor" şeklinde gerginlik yapar, ama öyle beyni etkileyecek bir şey değil.

laptopun kasasını toprakla istersen. duvardaki prizin sadece topraklama ucunu laptop kasasına temas edecek şekilde kablolarsan topraklamış olursun. tabi bu kaçağı önlemez, ama kaçak kısmın topraya atılmasını sağlar.
  • harzem  (18.02.13 20:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.