[]

güçlü bir karakter

nasıl oluyor sizce?
yani kim güçlüdür sizin için? ağlamayan insan mı? kimseden destek almadan kendi kendini toplayabilen mi? yoksa acısını beli etmeyen mi?
ya da nasıldır güçlü insan size göre?
güçlü insan nasıl olur?

 
kendi kapasitesini bilen ve bağımsızlığı için mücadele eden, yeni birşeyler öğrenen kişidir bence. kim ne derse desin yapacağı şeyi yapar.

ama ağlamakla alakası yoktur. ağlar tabi. ağlamak farklı farklıdır. çaresizlikten ağlayabilir. bu onu güçsüz kılmaz.
  • thracian  (18.02.13 17:08:25 ~ 17:09:20) 
güçlü insan kafasındaki irade makinesinin dümenini elinde tuta tuta hiç bi bok nedeniyle dökülmeden ezilmeden hiç durmadan yorulmadan ayakta duran insandır.


  • agy3  (18.02.13 17:10:05) 
Kimseden destek almadan kendi işlerini görebilen, hayattaki bir çok şeyi görmüş geçirmiş iyi/kötü, insanları etkileyebilen ve tabiki kendini sürekli geliştiren.


  • secilmis uye  (18.02.13 17:12:48) 
güçlü olmaktan başka seçeneği olmayan insan güçlü insandır bence.


  • pinking of you  (18.02.13 17:12:58) 
dedem kore savaşındayken, ilk çocukları 6 yaşında veremden ölüyor. anneannem mektuplarında bunu dedeme söylemiyor, savaşta bir de bu acıyı yaşamasın diye. evlat acısı bir yandan, kocası sağ salim geri gelecek mi o belirsizlik bir yandan, yaklaşık 2 sene böyle yaşıyor. dedem oğlunu kaybettiğini yurda döndüğünde öğreniyor. yaptığı doğru muydu yanlış mıydı tartışılır, ama tüm bunlarla yaşayabildiği için anneannem bence güçlü insandır.


  • kül  (18.02.13 17:20:18) 
kimseye ihtiyac duymayan insan gucludur herhalde?


  • black wings gray eyes  (18.02.13 18:34:17) 
kaybedecek bir şeyi kalmamış, hayatta hiçbir nedeni olmayana kişidir. Diğer türlü o nedenler veya o kişiler veya o şeyler ne ise, gün gelir kişiyi güçsüz kılabilir.


  • Cimhenun  (18.02.13 18:44:52) 
Bence güçlü insan diye bir kavram yok. Yaygaracı, tepkili, tepkisiz gibi sınıflandırılabilir belki ama her insan olaylardan ve zamandan etkilenir. Güçlü tabir ettiğimiz, yerine göre tepkisiz kişi de acı çeker, yaşlanır ve nihayetinde ölür.

Bir örnekle anlatmak gerekirse; Herkesin sıcak sobaya eli değdiğinde eli yanar. Kimisi yaygarayı basar kimisi sesini çıkarmaz. Ama ordaki deri yanmıştır.. ölür, soyulur yenisi gelir vs. yaranın derinliğine göre izi de kalır. Eli sobadan yanmayan, güçlü insan yoktur.
  • just wondering  (18.02.13 18:48:57) 
güçlü insan kimseden korkmayan insandır. babasından, patronundan, eşinden, alacaklısından... herkese karşı dimdik durabilen ve düşüncelerini çekinmeden söyleyebilen insan güçlüdür.


  • boo ya moon  (18.02.13 20:58:48) 
Öğrenmeye açık insan güçlüdür
Esnek olduğu için kırılmaz buna uygun bir atasözü vardı ama hatırlayamadım.

  • sadegazoz  (19.02.13 01:57:21 ~ 01:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.