[]

Yeni başlayanlar için çizgi roman

Arkadaşlar iyi geceler, ben bugün dost'tan edgar allen poe'nun böyle bir çizgi romanını aldım, eve geldim soluksuz okudum bitti, sonra olay çok hoşuma gitti. Böyle efsane karakterlerin veyahut çok bilinmeyen ama güzel çizgi romanları filan okumak istiyorum. Elime ne geçse okuyacak durumdayım ama böyle düzgün gitmek istiyorum. Misal batman okuyacaksam, gidip olayın ortasından girmek istemiyorum. Böyle tavsiyelere ihtiyacım var, şunu oku önce sonra şunu oku gibisinden, ve bunları edinebileceğim bir yere. Şimdiden teşekkürler




 
merhaba çizgi roman hastası bir insanım. Batman demişsiniz hemen size bazı graphic novel dedikleri türden başı sonu tam bir olay şeklinde bazı kitaplar önereyim.

the killing joke
long halloween (bu kitabı eğer baba serisini izlemişseniz okumanızı tavsiye ederim)
arkham asylum

batman haricinde preacher diye acayip bir seri var. hundred bullets diye bi seri var. y: the last man diye bi seri var. bunları da tavsiye ederim ama seri şeklinde oldukları için cilt cilt sahip olmanız gerekir.

bi de alan moore ne yazmışsa okurdum ben olsam.
  • mubuto87  (18.02.13 00:46:24) 
Bu söylediklerim kenarda köşede kalmışlar hiç değil ama yeni başlayanlar için dediğine göre okumamışsındır diye tahmin ediyorum. Not olarak anladığım kadarıyla uzun soluklu yayınları (Batman, X-Men gibi) baştan takip etmek imkansıza yakınmış.

Frank Miller - Batman: Year One
Frank Miller - Batman: The Dark Knight Returns

Alan Moore - Watchmen

Neil Gaiman - Sandman

Warren Ellis - Transmetropolitan
Warren Ellis - Global Frequency

Greg Rucka - Queen & Country

Brian K. Vaughan - Y: The Last Man

Brian Wood - DMZ
  • peki madem  (18.02.13 00:48:33) 
The Last Man da benden gelsin...


  • cus  (18.02.13 01:18:56 ~ 01:19:47) 
Sandman'i kesinlikle ben de öneriyorum.

Laika Yayınevi'nden çıkanları -şimdi eksik sayıları da yeniden bastılar- alıp okumalısın. Eksik dediğime bakma, her biri birer kitaplık içinde başlayıp biten olaylar. 7 ciltlik bir seri toplamda.

Watchmen denilmiş, ben altını çizmiş olayım.

Bunun haricinde Blacksad'e de bir bak. Çok bilinmez.

Not: Son olarak X-Men falan takip etmek gerçekten zor; ama illa okumak istiyorsan, gerçekten başlanabilir en güzel nokta "All New X-Men" #001'den başlamandır. Seriyi sıfırladılar ve yeni bir başlangıç yaptılar gibi bakabilirsin bu olaya. Karakterler tanıtılıyor, üzerine geçmişte bilinmesi gereken en önemli bölümlerden bahsediliyor.

En son 10. sayısı çıktı sanırım. İnternette bulabilir ya da fasikül olarak İstanbul'da temin edebilirsin.
  • g man  (18.02.13 03:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.