[]

askerden sonra dünya turu

çocukluğumdan beri gezmeyi, yeni insanlar tanımayı hep çok sevdim. ilk başta uzak mahallelere tek başıma gittim. mahalleyip geçip 10-11 yaşında 10-15 km uzaklıktaki alışveriş merkezine yürüyerek gittim. çok büyük demişlerdi.

sonra başka bi ilçeye gittim. daha sonra başka şehirlere. içimde hep gezme isteği vardı. sırt çantamı alıp kafama göre takılmak istemiştim çocukluğumdan beridir.

hiç fırsat olmadı. belki de yaratamadım. bilmiyorum. ama artık yaratmak istiyorum. karşımda bi engel var ki o da askerlik.

sorum daha çok askerliğini bitirmiş kişiler için. askerden sonra bu istek uçar gider mi? (psikolojik kısmını soruyorum. iş, güç, sorumluluk, evlilik vs gibi sebepler yüzünden)

bir gün sırt çantamı alıp kafama göre gezcem. bundan adım gibi eminim. belki onun için dünyaya geldim ama askerlik benden ne alır bilmiyorum. onu da siz söylerseniz sevinirim.

yaş 25 cinsiyet erkek

 
askerliğin bir şeyler götüreceğini sanmam ama askerden sonra evlilik, iş-güç, çoluk çocuk vs girerse o iş çocukların büyümesine kadar sarkar.

bu arada aklıma şu film geldi...
(bkz: up)
  • jacksor  (17.02.13 22:58:48) 
çok fazla değişken var. nerde askerlik yaptığın, hangi bölgede olduğun, kişiliğin, yetiştirilme tarzın vs. önceden de disiplinli bir ortamda bulundum bana koymaz diyorsan en az hasarla atlatırsın. diğer türlüsünü bilemem.

yeni askerden gelen iki arkadaşın örneğini de vereyim. biri jandarma olarak yaptı. aklı önceden olduğu gibi piçliğe çalışıyor. bir sıkıntısı yok. ama diğeri biraz ilginç durumda. adama bir şey anlatıyorsun ya da soruyorsun, cevap vermeden gülümseyip mal mal bakıyor.
  • zgrydn  (17.02.13 23:02:59) 
benim de aklıma şu film geldi
www.imdb.com
çok acıklı

istek uçup gitmez de erteleme, bir gün deme. hemen de. önceliğin olsun imkan yarat.
  • jimjim  (17.02.13 23:05:55) 
firsatin hic bir zaman kendiliginden olmayacak. simdi aklinda iken yap, gerekirse firsat yarat. bundan sonra sundan sonra diye diye ertelersen hevesin kacacak. ben de oldu. araya baska seyler girecek. zaten her zaman girer. simdi yap, belki de sirt cantasi ile gezerken ki tecrubelerin seni bambaska biri yapacak. dunya gorusunu degistirecek.


  • tdl  (17.02.13 23:10:18) 
icindeki ses gitmeni soyluyosa, gidersin. askerden once de gidersin, sonra da. askerde "yaya intikal" imkani da bulabilirsin belki. bu istek ucup gitmez.

ise girmeden, evlenmeden en az bir kere git bir yerlere...

simdi aramaya usendim. bi herif liseyi bitirip dusmus yollara. universiteye bile gitmemis...
  • compadrito  (18.02.13 00:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.