[]

bir logoyu yeniden çizmek

200x200 px gibi küçük bir logoyu daha yüksek (4 -5 kat mesela) çözünürlükte özellikle photoshopla (illustrator de olabilir belki) nasıl yeniden çizebilirim? bu konuyla ilgili ders arattım gogılda ama bulamadım.




 
genelde maksimum ölçülerde çalıştığım için hiç şunu daha büyüt talebinde bulunan olmamıştı. diyebileceğim tek şey, çek köşesinden uzar o çözünürlüğü fazla kılçıklandırmadan. tabi bir yere kadar.


  • jack of hearts  (21.01.09 19:04:07) 
vektör tabanlı bir program kullanırsan çözünürlük derdin olmaz istediğin kadar büyütürsün.


  • axijazz  (21.01.09 19:25:52) 
logo halihazırda jpg formatında.


  • november rain  (21.01.09 19:26:39) 
valla cizilebilicek gibiyse fontları falan biliyorsan elle yapacaksın, manuel olarak yani.
yok olacak gibi değilse geçmiş olsun o logo yeniden olmaz malesef...

  • ymerdiveni  (21.01.09 20:26:38) 
2 yol var.
1- eğer logo çok karmaşık öğeler içermiyosa illustratorda trace yöntemiyle vektörele çevirmeyi deneyin. tabi kendi sample larından değil tracing options dan ayarlarla oynayarak sonuç almayı deneyin.
2- yine illustrator da pen tool la üzerinden geçin.
şimdilik aklıma bunlar geliyor. başka bişeyler gelirse eklerim.
  • la grande  (21.01.09 21:40:33) 
la grande arkadaşın dediğine ek olarak,

corel draw'da da deneyebilirsin. onun weld, trim ve intersect şeyleri harikalar yarateyri.
  • loststone  (21.01.09 22:45:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.