[]

Düşünce suçu

Şimdi muhterem arkadaşlar, benim "thoughtcrime" konusu altında bir essay, deneme yazmam lazım eng102 dersi için. Bunun için de şimdi bir soru bulmam gerekiyor, nam-ı diğer research question.

Öyle bir şey olsun ki, araştırması, üzerine fikir yürütmesi kolay olsun. Şimdiye kadar ele aldığımız materyaller 1984 ve Barney's'in Propaganda'sı. Kısa kısa geçtik yani. Bu essay için şöyle güzelce bir konu bulsam dedim, önce aklıma Equilibrium filmi geldi ama nasıl bir soru çıkarılır ki? En iyisi filmlerden gitmek gibi çünkü, ama bir soru bulduktan sonra kaynak bulmak kolay aslında.

Şindi diyorum ki, fikriniz varsa paylaşsanız, yoksa da yine Equilibrium gibi bu konunun işlendiği filmlerden söyleseniz de ben kaçış olarak "düşünce suçunun sinemada işlenişi" gibi yavan bir yedek soruyu elimde bulundursam.

 
equilibrium - asilerin düşünce mantığı
v for vendetta - V'nin sorgulayıcı mantığı
the island - anlatılanları sorgulama isteği
minority report - sistemin işlevselliğini sorgulama, diğer olasılıkları düşünme
gattaca - sistemin verimliliğini sorgulama, alt etmeye çalışma
i robot - yine sisteme karşı gelmece
brave new world...
ya aslında dystopian movies diye aratıp örnekleri incelemek gerek. düşününce hepsi kullanılabilir de ama hiçbiri tam örnek gibi de değil. yani biraz kıvırtmanız gerekecek. kitap falan da alın.

bir de düşünce suçunun dystopic evrenler yaratmadaki major rolü diye girip düşüncenin ve özgürlüğün gelişim ve istikrar açısından önemi diye bitirebilirsiniz. gibi gibi..
  • portmanto  (17.02.13 18:50:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.