[]

kedi maması

selamlar 8 aylık bır kedim var ve maddi yetersizklerimden ötürü kedimin mamasınını bilumum carefoor gibi süpermarketlerin ucuz ürünlerinden sağlıyorum. bakıyorum da millet ne markalar ne özellikler neler neler vermiş. kedim cins bir kedi ve dışkısına filan bakıyorum hiçbir sorunu yok.

bazen et veya tavuk yemeklerinden arta kalanları veriyorum. sizce yanlış mı yapıyorum ?


 
doğru yapıyorsunuz. ben genellikle mama bile kullanmıyorum; evdeki yemeklerden veriyorum. ilk günler yemez diye üzülme; zamanla alışıyor.

mamalar kedinin ağzını leş gibi kokutuyor. bir gün burnuna doğru esnerse acımasız gerçekle karşılaşıyorsun.
  • thracian  (17.02.13 11:37:32) 
pek yanlış değil. ama evdeki yemeklerden arta kalanları da versen menüsü et ağırlıklı olursa daha iyi olur. ama arada sırada da olsa yaşına uygun kuru mama vermeyi ihmal etme. onlar için diş bileme aracı o.


  • tururo  (17.02.13 12:04:20) 
dişlerinin sağlıklı olması ve tüylerinin çok dökülmemesi için kuru mama yemesi şart. ama marka mamalara inanmıyorum pek. marketten Goody marka ya da pet shoptan açık kilo işi mama alıyorum, şimdiye kadar onlarca kedi baktım hepsi gayet sağlıklı büyüdüler.

edit: sadece kuru mama verin demişim gibi olmuş, öyle değil. ara sıra tavuk ciğeri alıp pişirip yediriyorum. evde tavuk/et yendiğinde artanları veriyorum yemeleri için. ama sebzeli yemek yememeleri gerek. sindirim sistemleri sadece hayvansal ürünleri sindirecek şekilde.
  • boo ya moon  (17.02.13 12:13:09 ~ 12:34:17) 
ev yemegini arada vermelisin bence cunku ilk yazan arkadasin dediginin aksine asil ev yemegi hayvanlarin agzini kokutuyor, disleri mahvediyor. ve hayvanlarda dis temizligi zaten cok cok zor ve masrafli bir sorunken buna dikkat etmek sart... kuru mama disler icin ve hayvan icin en iyi olani aslinda. ev yemeklerindeki yag,tuz,seker orani hayvanlar icin uygun degil kuru mamada gerekli oldugu kadar bulunur bunlar. sirf ev yemegi ile beslersen bir sure sonra kuru mamayi begenmiyorlar ve hizla kilo aliyorlar; yaglaniyorlar. arada ev yemegi ver derim kisaca. ayrica adi ustunde marka. her seyin bir etiketi var. carrefourdaki mamanin kedin icin yeterli olduguna eminim. :)


  • bisse  (17.02.13 12:48:34) 
kaliteli mama yediğinde günlük alması gereken ne varsa (vitamin mineral) hepsini alıyor. yemek verdiğinizde neyi ne kadar aldığını bilemeyiz. kakası az kokuyor. tüyleri az dökülüyor. tüyleri ve kendisi de daha sağlıklı oluyor.


  • bibakalim  (17.02.13 22:02:16) 
yıllardır kedi besliyoruz bir kere bile mama vermedik. doğal yiyecekler gayet yeterli. kuru mama yokken ne yapıyordu kediler acaba?


  • nikmikdemebana  (24.02.13 17:07:16) 
yanlış yapıyorsunuz.
kalitesiz mamalar ileri yaşlarda çok sorun çıkarır.
şimdi 8 aylık kedide bunu anlamazsınız.

kaliteli kuru mama kedinin ağzını falan kokutmaz.
kalitesiz olanlar kokutur genelde.
zaten bir kedinin ağzının kokması bir sağlık sorunu olduğunu gösterir.
yani diş eti rahatsızlığı, mide rahatsızlığı vs vs.

ayrıca ev yemeği de kedi için sağlıklı bir şey değil.
madem kuru mama alamıyorsunuz, ki benim tavsiyem de o değil aslında, o zaman çiğ beslenmeye geçin.
hem hayvan sağlıklı olsun, hem de siz rahat edin.

nikmik'in dediği gibi, kuru mama yokken hayvanlar çiğ besleniyordu.
doğada pişmiş yemek yiyen hayvan var mı?
üstelik ev yemeğindeki tuz, salça vs. hepsi ileri yaşta böbrek yetmezliği, idrar yolu tıkanması olarak geri döner maalesef.

eksiduyu.ru
  • blatta hiberna  (24.02.13 17:31:53 ~ 17:33:52) 
bana veterinerim şunu demişti. şimdi çok ucuz mama alırsın, ev yemeğiyle beslersin fazla para ödemezsin ama sonra kedi bir hastalanır, yıllarca iyi bir mama için ödemediğin parayı bir çırpıda hayvan iyileşsin diye veterinere ödersin. bence karıştır sana tavsiyem o olabilir. kaliteli mamayla daha düşük kaliteli bir mamayı karıştırıp maddi olarak yükünü azaltabilirsin. ben şu aralar yaşamımdaki garip gelgitler yüzünden mecburen onlara da yansıdığı için o şekilde yapıyorum. kendimi de affetmiyorum, suçluyorum onlara bunu reva görmek zorunda kaldığım için ama yapacak bir şey yok. tabletler var. çeşitli vitamin tabletleri, tüyleri, mideleri için tabletler... çok da yüksek meblağlı şeyler değiller. ev yemeği verme, ne olursa olsun verme. takibini yapamazsın. nasıl bir insan yediği bir yemeğin özelliğine göre midesini bozabiliyorsa onların da bozuluyor. dışkılarında gariplikler olur sık sık. çok zor ev yemeğiyle hayvan beslemek. ha farklı örnekler var. teyzem sadece tavuk ciğeri ve manco denilen şeyler 15 yıl baktı kedisini, onlarca uyarımıza rağmen. kedinin ağzı kokuyorsa ve bu devam ediyorsa denilmiş zaten, ben de tekrar edeyim muhtemelen diş etlerinde problem vardır. ağzının kokusunun sebebi kuru mama değildir.


  • seni gidi bok  (28.02.13 01:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.