[]

cıva ile oynamak

merhaba sevgili paramedik dostlarım,

bundan yıllar önce kimya labotatuvarını temizlerken hocanın atmamızı istediği kutudan çıkan cıvayı biz arkadaşlarla gizlice paylaştık ve ben ondan sonra cıva ile sevgi dolu günler geçirdim ta ki annem yakalaıp tuvalete dökene kadar.

şimdi asıl sorum şu, ben bu naneyi 4-5 gün elime aldım, parçaladım birleştirdim bildiğiniz oynadım. o zamanlar öyle hasta gibi bi halim yoktu ancak acaba zehirlenmişimdir de sonradan bi durum çıkar mı, nasıl tedavi olunur, ne yapmalıyım bu saatten sonra ?

 
yillar önce olduysa bisey olmaz. toksik bi hede baya ama kanserojen degil sanirim.

edit: kanserojen degil diyorum aa. www.sciencelab.com
  • hophophoba  (16.02.13 01:23:40 ~ 01:39:00) 
bizim bir niyazi abi vardı küçükken cıvayla falan oynarmış, geçen sene kaybettik cilt kanserinden :(


  • cek  (16.02.13 01:35:23) 
Bu kadar zaman bişey olmadıysa artık olmaz. Civa dediğin şey en ağır sıvıdır, insanın topuğundan bile çıkabilir zamanla. Buharını soluduğun zaman zehirlenirsin, ama olsaydı o zaman ortaya çıkardı. Deriden içeri girmez, yani elinden vücuduna girmemiştir.

Bundan sonra dikkatli ol yeter.
  • harzem  (16.02.13 02:30:43) 
beden sicakligini olcmek icin kullanilan termometrelerin icinde ne kadarcik civa olacagini bi dusunun. o termometreler yere dusup kirildiginda bile, o kadarcik civanin, odaya yayilan buhari zehirli. zehir arastirmalari merkezini gugillayin ve onlara telefonla sorun.


  • compadrito  (17.02.13 04:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.