[]

Slovenya'dan Vize Almak

Merhaba,

Bu yaz bir festivale davetli olarak Slovenya yolları gözüktü ve ben oralara kadar gitmişken festivalin harala gürelesinde hiçbir yeri göremeden de dönmek istemiyorum. Daha önce kardeşim bir takımla İtalya'ya giderken, oradan gelen davet mektubuyla vizeye başvurmuş, İtalya da ancak müsabakayla sınırlı vize vermişti birçok kişiye.

Durumum şu ki, ben Slovenya'dan 1 aylık vize almak istiyorum. Slovenya'yı gezmenin yanı sıra, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'ya giriş yapmayı planlıyorum.

Vizeye başvururken, diğer ülkelere gitme niyetimden hiç bahsetmemeli miyim? Sanki tamamen Slovenya'da kalacak gibi mi davranmalıyım? Festivalden ve davetimizden bahsedersem, vizeyi o zamanla sınırlayabilirler mi gezme niyetimden bahsetsem bile?

Tek girişli Schengen vizesi, schengen bölgesine tek girişten mi bahsediyor, vize alınan ülkeye mi yalnızca?

Haziran ayında fırsatım olmayacağından, 29 Haziran'daki gezi için Mayıs ayı sonunda vize başvurusu yapabilir miyim?

Öğrenciyim, son dönemimdeyim, yani bu ülkeye giderken dönüşte okulu bitirmem söz konusu, bu bir artı olabilir mi vizede? Babam devlet memuru.

 
-Tek girişli Schengen vizesi, schengen bölgesine tek girişten mi bahsediyor, vize alınan ülkeye mi yalnızca?
-hayır, tabii ki Shengen bölgesine tek giriş.

- Öğrenciyim, son dönemimdeyim, yani bu ülkeye giderken dönüşte okulu bitirmem söz konusu, bu bir artı olabilir mi vizede?
-Aksine eksi olabilir. Vize verirken sıkıntı senin gerçekten turist olup olmadığın, ülkene geri dönüp dönmeyeceğindir. öğrenciysen veya düzenli işin varsa döneceksin demektir.

-Haziran ayında fırsatım olmayacağından, 29 Haziran'daki gezi için Mayıs ayı sonunda vize başvurusu yapabilir miyim?
-yaparsın da vize geç gelirse yazık olmaz mı? bilet paraların falan yanacak hep. haziran tam yaz/turist sezonu , yoğunluk olacaktır erken başvur.
  • jimjim  (16.02.13 00:17:31) 
Yani Mayıs'tan da erken başvurayım öyle mi? O zaman iyi, sevindim bu duruma, ben de Mayıs erken olacak da kabul etmezlerse diye endişeleniyordum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.


  • bi mekan  (16.02.13 00:23:45) 
Bankada biraz para gösterirseniz biraz daha uzun verebilirler vizeyi ama formlara falan davetiye tarihlerini yazın, zaten soruyorlar neden uzun kalmak istiyorsun ? diye aksi hâlde. başvuruyu daha erken bile yapabilirsiniz ki yapın, uçak fiyatları artar sonra çok. skyscanner dan aktarmalı falan da gözatın.


  • cinsiikinoktaustustesapik  (16.02.13 00:27:32) 
Davetli olduğumuz için uçak biletlerimizi buradaki kurumlar alacaklar, işte o da korkutuyor beni biraz. Onları biraz hızlandırmanın yollarını bulabilirsem iyi olacak. Ben davetiyeyi göstermekten, vizeyi davet tarihiyle sınırlı tutarlar diye çekiniyorum. Çünkü ben festival sonrası gezmek istiyorum asıl olarak, yani davetiyedeki tarih sona erdikten sonra. Bunu bu şekilde söylesem anlayış göstermezler mi? Veya sonrası için Viyana'daki arkadaşımın davetiye göndermesi Slovenya'ya söker mi?


  • bi mekan  (16.02.13 00:30:06) 
davetiyesiz zorlaşabilir iş. mülakat olmaz da kısa bi konuşma olur neden ne yapacaksın vs. orada anlatırsınız ama dediğim gibi tarihleri soruyorlar. bence 1 aylık verirler bu şekilde. yaz hemi de. uçak bileti ya da rezervasyonunu vize için de isterler ayrıca.


  • cinsiikinoktaustustesapik  (16.02.13 00:39:52) 
Davetiyemle başvurursam 1 ay alabiliyorsam benim için sorun değil, 1 aylık vize bana yeter zaten, yeter ki o davetiye tarihleri sınırlamak konusunda sıkıntı yaratmasın, sonrasında vizemle devam etmeme de yardımcı olsun. Bilet istediklerini biliyorum, o yüzden bilet işini hızlandırmaya çalışacağımı söyledim ki vizeye bir an önce başvurabileyim. Teşekkür ediyorum yardımlarınız için.


  • bi mekan  (16.02.13 00:53:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.