[]

metal müzik neden öldü?

kimse birbirini kandırmasın artık iyi diyebileceğimiz tek tük çıkan parçalar veya albümler bile kötünün iyisi diye bikaç örnekten biri olur bence.

80 sonları ve 90lardaki metal albümleri nerde şimdikiler nerde. müzikal anlamda bütün olay güzel gitar riffleri mi sadece? akılda kalıcı falan hiç yok artık. yapılan yapıldı ve 90larda zirvesini yaşayıp bitti mi metal müzik? efsane gruplar bile artık ya hep konser hiç yeni şarkılara girişmiyorlar bile ya da kötü albümler yapıp geçitiriyorlar.

bence devir post-rock ve daha alternatif denilen daha az sert sounda kayıyor. yavaş yavaş bu tarz müziklerin içine de enstrüman soloları falan giriyor artık. death metal ve core grupları falan da hep kendini tekrar ediyor. baksanıza opeth ne halde. doom metal gruplarının son albümlerini dinleyin berbatlar. heavy metal ve trash metal dediklerimiz de daha iyilerini yapmaya çalışıp yapamıyorlar.

 
Sen büyümüş olabilir misin? Otuzuna merdiven dayayanlar genelde bu tarz konuşmaya başlıyorlar.


  • silver apple  (15.02.13 21:21:09) 
ona bakarsan beatles tipi müzik de pek tutmuyor artık :)


  • mea maxima culpa  (15.02.13 21:27:25) 
Yaşlanıyosun panpa. :)

Metal müziğin öldüğü yok ama doğal sınırlarına ulaşmış Osmanlı modunda biraz. :)
  • faith no more  (15.02.13 21:34:20) 
metal kendine ait sadece belli bir zümreydi imajı karışıktır çoğalması yavaştır.
slow müziklere dadandı aşırı başarılı oldu bunu tam kullanamadı mesela.
rock and roll'ün ekmeği hızlıdır bir lokma kopardı gerisini yiyemedi.
  • agy3  (15.02.13 22:04:57) 
metal ölmedi sadece tarz değiştirdi. sen 80-90 civarı metali seviyosan şu anda djent,metalcore,modern trash metal sana gürültü gibi gelebilir. ha bana sorarsan mükemmel gruplar var

edit: modern trash,core gitaristiyim ^^
  • GibsonRules  (15.02.13 22:13:01) 
müzik bir şekilde popüler kültürden etkileniyor, iyi ya da kötü; popüler kültürden kastım güncellik. metal müziğin tavan yaptığı döneme yetişemedim ben ama şu anda metal dinleyen birisi olarak size katıldığımı söyleyebilirim. evet bence de 80'lerde 90'larda yapılan metal şu anda yok, onun yerine güncellenmiş haliyle metal müzik var. şu anda yapılan metal müzik iyidir kötüdür demek yanlış olur bence,sonuçta zevk meselesi. şu anda çok güzel diyebileceğim şarkılar yapılıyor ama 80lerin tadı başka. olay da bu zaten, ikisini aynı keseye koyamayız, 80lerin maidenıyla günümüzün arch enemy'si apayrı; ama mesela ben maiden kadar olmasa da arch enemy de dinlerim.

bir de yaş faktörü var tabi,kaç yaşındasınız bilmiyorum ama insanların yaşı ilerledikçe metal müzikten uzaklaşıyor, bu da ayrı bir gerçek.
  • nodrap  (15.02.13 22:31:23) 
yaş +30 ama hala sözgelimi Agalloch-Marrow of the Spirit gibi albümleri baştan sona huşu içerisinde sindirebilmenin güzelliğini yaşıyorum kendimce, hem de albüm 2010 çıkışlı, kişisel olarak farklı pencerelerden örnekleri çoğaltanlar da vardır elbette, sonuç olarak ölmedi metal müzik bence de. söz konusu albüm full link www.youtube.com


  • candanag  (19.11.13 01:12:56) 
emolardan olsa gerek


  • sadece devildare yaziyorum kabul etmiyor  (19.11.13 02:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.