[]

Tek kişilik yemek tarifleri

Pratik ev yemekleri gibi sitelere baktığımda her zaman 4 kişiye uygun ölçüde verilmiş yemek tarifleri görüyorum. Yok mu böyle bekarlar, tek kalanlar için tarifler, yahut bekarlar için yemek siteleri falan? Tarifler bir aile için olduğundan, bunu teke indirgemek istediğimde ölçüleri nasıl ayarlayacağımı çözemiyorum, yine bi 2 kişilik oluyo yemekler ve bozulup çöpe atılıyor. İsraf istemiyorum artık. Napayım ne edeyim?




 
www.ogrencimutfagi.com

boyle bir sey isine yarar belki?
  • fortisvita  (15.02.13 19:20:43) 
çok basit bir yaklaşım olacak ama... ölçüleri 4'te 1'e indir?


  • harzem  (15.02.13 19:21:12) 
Öğrenci mutfağı güzel siteymiş, telefondan girdiğim için üstünkörü baktım ve beğendim, teşekkürler. Ah keşke öyle matematiksel şeyler yapabilsem, ben dört işlem bile yapamayan insanım. Jdhdhjfhj


  • gebere jackson  (15.02.13 19:24:34) 
dolapta sakla kalanı ertesi gün ye.


  • medievalman  (15.02.13 19:25:07) 
Medievelman, alışverişlerimi günlük yapacağım bundan sonra maalesef mümkün değil dediğin. Yoksa bilirdim ben de dolapta saklamasını. Yiyim, bulaşığımı yıkayayım ve bitsin istiyorum.


  • gebere jackson  (15.02.13 19:26:45) 
ben bu işte uzman oldum sanırım. öğünlük yemek yapabiliyorum kendi evime çıktığımdan beri.

pilav mesela 1 ince belli çay bardağı ile ölçülmüş pirinç = 1 kişi

bence sulu yemekler daha da koaly. diyeim kıymalı patates yapacaksın, normalde 3-4 kişiye 3 büyük patates yeter. Tek kişilik yaparken patates sayısını 1 tut, soğanı bütün doğrama yarım soğan koy, kıymayı da az tut, avuç içinden az gibi (ben kıyma pek sevmem ondan). kuru fasülye yapsan yine aynı mantık. ana malzemeyi azaltırsan diğerlerini de otomatik olarak azaltmak kolaylaşır. yani tek kişilik karnıyarık falan hayal değil.

tabi bu mantık bir tek tatlı, poğaça vb. şeylerde patlar. onları da yeme zaten :D
  • börtüböcük  (15.02.13 19:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.