[]

red alert 2 pillbox

selam, bu strateji oyunlarından hiç anlamam ama red alert 2'ya sardım iyi bi başlangıç gibime geldi. allied campaign oynuyorum, geldim gidiyorum ama şu pillbox'lar ne sike yarar hala şey etmiş değilim. ne işe yarıyorlar lan? içine asker koyim dedim o da olmuyo. nedir onlar olayı nedir?

bi de üşendim şimdi netten bakmaya, chrono storm'a geldim 12. görev, çok fena lan, o sovyetlerin örümcek robotları fena sikiyo tanklar falan acayip bastırıyo. yok mu bunun bi sırrı? bi de daha çok var mı, kaç mission? teşekkürler. ya lan hatta bi de sovyetlerin nükleer füzesi var ya, bizim öyle süper bi silahımız yok mu?


 
pillbox'ın içinde asker var zaten düşman gelirse kendisi ateş ediyor ordan.

red alert'ı da bir ay kadar önce, şu bayram arasında bir özlem duyup kurup bitirmiştim campaignleri filan, bu ismi de hatırlıyorum da şimdi nasıl bişeydi o görev hatırlamıyorum.
allied'ların da iki tane süper gücü var. biri 4-5 tankı istediğin yere ışınlayabiliyorsun mesela. chronosphere'di herhalde onunla. ama insan ışınlamaya çalışma ölüyolar. diğeri de weather storm'du herhalde öyle bi yere böyle zarar vermek için nükleer füze gibi ama o kadar etkili değil. bu süper güçlerin çıkması için battle lab yapman lazım önce.
  • tepedeki psychedelic adam  (21.01.09 00:17:04 ~ 00:30:47) 
hmm ateş ediyolar mı, hiçbi işe yaramıyolarmış gibime geldi. iyi bari.

biliyorum ya battle lab olayını, o kadar kavradım. chronosphere çok osuruktan bişi diil mi? silah denmez ona. koyuyosun transport ediyo. weather storm çıkmadı ama, ki acaba ondan mıdır diye 2 battle lab birden kurduğum oldu sdlkfjsklfjlk.

sovyetlerin o fıtıfıtı insanların içine giren tankların içine giren örümceklerini hatırlarsın ama, onları kolay yoldan sikertmek için bişi yok mu elimizde? mağduruz.
  • radioheadbanger  (21.01.09 00:31:40) 
evet o pillbox etkisiz ben hiç yapmazdım. weather storm çıkmamasının nedeni de campaign olmasındandır herhalde. chrono geçiyormuş zaten görevin isminde. gerçi storm da geçiyor da :) yani herhalde ışınlanarak bişeyler yapmanı bekliyor herhalde.

örümcekler gerçekten çok fena, sinir bozucu. onları en iyi yok eden ışın atan silahlar. yani prism tank ya da prism tower onu tek vuruşta yok ediyor. ama çok hızlı oldukları için bir anda bi tankın içine giriyorlar fark edemiyosun. bi tane tank feda oluyo genelde. bi tankın içine girdiğini fark ettiğinde ayır o tankı bu ışın atan şeylerin çıktığı anda vurabileceği bi yere çok yakına değil çok uzağa da değil:) öyle olur anca. adamlara girmeye başladı mı daha fena oluyo ama bi anda hepsini yok edebiliyor. karmaşanın içinde tanklarla filan gelirlerse sakat. yine o tankları, diğer tankları umursamadan direk o örümceklere yönlendir. ama öyle olmuyor genelde bilgisayar öyle şeyler yapmıyor.
  • tepedeki psychedelic adam  (21.01.09 00:43:43) 
bi de bi tane campaign hatırlıyorum da öyle chrosphere'la 3-5 prism tank ışınlayıp admların 3 tane nükleer füze şeyi vardı onları tek tek yok ediyordun. böyle deniz kenarı filan bi yerdi, o kadar yoğun da bi saldırı olmuyodu sanki.


  • tepedeki psychedelic adam  (21.01.09 00:56:03) 
abi bi "ifv" nin içine "engineer" koy, bu arkadaş herhangi bir tanka giren fıtı fıtı örümcekleri etkisiz hale getiriyor. yani tankın canı azalmıyor. zaten normal tamir etme özelliği de var. o kadar da şahane olmuyorlar o örümcekler hal böyle olunca.


  • elenar  (21.01.09 00:57:06) 
@tepedeki

o hatırladığın mission 10.

@elenar

denicem.
  • radioheadbanger  (21.01.09 02:24:31) 
@elenar:
oha yıllardır ra2 oynarım, gerçi son yıllarda çok oynamadım da neyse. engineerlı ifv'lerin onları hallettiğini yeni öğrendim valla.
gerçi bilgisayara karşı oyun çok kolay, bende görev yapmama hastalığı var direk skirmish giriyorum. birkaç prism ve üzerine 30-40 rocketeer ya da önce elektrik santraline spy sokup sonra rocketeerlarla direk üsse dalıyorsun bitiyor oyun. tek mesele biraz hızlı kurulabilmek. çok kişiye (bilgisayara) karşı oynarken en rahat abd ile savunma yapılıyor her ne kadar fransa grand cannonlarla dağıtır gibi dursa da.
  • sanal uyku  (21.01.09 02:33:18) 
@sanal uyku

hocam gözünü seviym çok kolay falan deyip psikolojimi bozma. öyle dalıyosun da hayvan gibi rhino tank'ler de armut toplamıyolar, sen iki bi şey atana kadar kan getiriyolar. lütfen yani. örümcekler yeter sdlkfjsdklfjk.

------------------------

saat 4 ve ben tekrar deneyeceğim... bu sefer önce weather storm ile nükleer füzeleri etkisiz hale getiricem sovyetlerin. o sikertiyo çünkü. ifv'lere de basıcam engineer'ı. gerçi nası hallediyolar örümcekleri anlamadım ama görücem. üssü de prism tower'larla korucam. alternatif fikri olan varsa yazsın çünkü muhtemelen yine geçemicem sdlfkjsdlkfjk.

(sabah ekşi duyuru'yu gezerken bu duyuruyu okuyup bu saatte uyumak yerine ra oynadığımı görünce red alert verecek red g için oynuyorum bu sefer! sdlkfjdslksdlkfjdsk.)

bi de bi şey daha sorucam, bizim chrono miner niye sovyetlerinki gibi ateş etmiyo? var mı onun da bi yolu?

cevaplayan herkese teşekkürler.
  • radioheadbanger  (21.01.09 03:10:52) 
valla merak ettim açtım save'lere baktım. orda öncelikle o süper silahlarını yok etmeye baksan iyi olur evet. onu da yine ben ışınlanmayla prism tank'lar göndererek yapmıştım. onlar binaları iyi yıkıyorlar. ama hızlı olman lazım çünkü ordaki apocalypse'ler filan ışınlandığın anda saldırıyorlar prism tanklar da çok güçsüz hemen ölüyolar. orda kare ufak bi alanda yer alıyosun. oranın korumasını ben aşağıdaki köşeye duvarların arkasına prism tank yığarak yapmıştım. onlar gayet iyi koruyo ama onları yapıncaya kadar zor olmuştu baya. burda savunma yapıp adam öldüren tanklar rütbe kazanacak onları gönderirsen ışınlanmayla daha rahat olur.

bir de iron curtain diye bişey yapıyorlar. onu da haritaya arada sırada bakarsan iron curtain'ın süresinin dolmasına az kalınca bir yerde iki üç alet toplanıyo senin yakınlarında. onları önceden fark edip yok edersen bişey olmaz.

o füzeyi de genelde para toplanan yere ya da war factory'e atıyorlar bunları birbirinden ayrı ve diğerlerinden uzak yerlere koyabilirsen iyi olur. gerçi orası dar da. chrono miner da para toplayan aletler herhalde onlar ateş edemiyor hiçbir şekilde.

ayrıca ben bu bölümde örümceklerden hiç çekmemiştim hatırladğım kadarıyla ama nükleer füze baya zorlamıştı yok edene kadar.

ayrıca weather storm yapıp bi tane nükleer füzenin üstüne yaparsan büyük ihtimalle orası yıkılmayacaktır. hatırladığım kadarıyla o kadar güçlü değil. ve sen yeni bi tane gönderene kadar da onu tamir ederler zaten.

son bir şey daha söyliyim orda küçük binalar var böyle bişey dönüyo yanında. ona engineer sokarsan para kazanıyosun. gerçi onları da yıkıyolar bi süre sonra adamlar gelip.
  • tepedeki psychedelic adam  (21.01.09 03:25:25 ~ 03:37:44) 
nükleer füze filoyu yapana kadar epey sikti ama 20lik bi prism tank ordusuyla (eet sdflkjsdflkjlk) yavaş yavaş ilerledim. tankları biriktirmek için nükleer füze atılırken alan dışına çıkardım birliklerimi ve tanklarımı, iyi oldu. sadece yapı zaiyatı oluyo, toplaması daha kolay. savunmasız kalmıyosun en azından. dediğin gibi alan dar, çok geniş kurulamıyosun. hatta prism tower'lara yüklenince power plant'lerden yer kalmıyo. prism tank'lerin menzili süper olduğu için tesla coil'den bi tek onlar tereyeağdan kıl çeker gibi kurtulabiliyolar. bikaç kayıpla iki dakkada uçurdum nükleeri. sonra base'ime çekildim. peşimden gelenleri de g.i.'larım ve prism tower'larım bi güzel hoplattı. anladım ki mesele ne elit birlik ne de iron curtain; nükleer sikertiyo. onu yok etmek farz. bu arada elenar'ı öpüyorum göz kapaklarından, engineer attığın zaman ifv'lerin içine, araçları tamir ediyolar fıtı fıtı süper oluyor. 5 tane de onlardan yaptım, sefere onlarla çıktım durdukça tamir ettirdim. içine g.i. attırınca da hafif top oluyor. base'imi prism tower'lara ve g.i.'lara emanet ettim. iron curtain çok can yaktı tabii, spy satellite kullandığım halde onu çok geç gördüm o kötü oldu. acemiliğime veriyorum artık. sonra yardırdım uçurdum. örümceklerden de g.i.'lardan şerit yaparak kurtuldum. tankların önüne iki sıra g.i. çekince yaklaşmalarına fırsat bile olmuyor.

apocalypse'lerin tipi hoşuma gitmedi, dördü birden koyar bana dedim ve weather storm ile uzaktan yok ettim. 4 sefer weather storm yapmam gerekti acayip baydı. gerçi gidip onlara da dalabilirdim ama, sovyet war factory'sine spy sokmayı çok geç akıl ettim. akın akın rhino'lar gelirken diğerleriyle kapışman zor oluyor haliyle sldkfjsdklfk. sonuç itibariyle elit birliklerden sadece binanın etrafındaki toplar kaldı, allah ne verdiyse gidecektim fakat son weather storm'umu kazayla binanın üstüne getirdim ve binayı yıktığım için mission failed :( ve oyun içinde save etmek 1 kere bile ama 1 kere bile aklıma gelmedi sdlfkjsdlfjk. aklımı sikeyim. neyse, artık yapabileceğimi biliyorum, yarın bi el daha atıp ağızlarına sıçabilirim. resmen komünizm düşmanı oldum skfjslkfk. abi bariz 10 kat kuvvetli yapmışlar sovyetleri, hayvan gibi silahları var heriflerin ya. tiksindim adilerden. adamların chrono miner'ları bile en ağır silahlıları yemin ederim. prism tank'ler bile bi sovyet miner'ı yok edicem derken heder oluyor. soviet campaign oynasaydım chrono miner'lar ile çıkardım sefere. nükleer füze de çok acımasız. çok ezik hissediyorum :(

kalleş komünizme karşı verdiğim mücadelede yanımda olan herkese teşekkür ediyorum tekrar.
  • radioheadbanger  (21.01.09 05:59:18) 
pillboxların içinde zaten uzun menzilde ateş eden bir asker var. eğer rus'lar sürekli piyade gönderiyolarsa onlardan üssün etrafına dizmen gerekiyor. örümcekler için de en etkili çözüm pillbox, çünkü ucuz ve içine örümcek girmiyor. yani piyade ve örümcek dışında bir işe yaramazlar.

eğer bulunduğun bölümde sürekli örümcek ve adam geliyosa bir prism yap, etrafını duvarla çevir, ne örümcek girer ne asker, prism de uzakdan uzaktan yakar hepsini.
  • Güzel Marmara  (21.01.09 06:09:08) 
bak etrafına duvar yapmak aklıma gelmemişti, böyle böyle pişcez demek.


  • radioheadbanger  (21.01.09 06:25:39) 
senin chrono minerlarının avantajı bir saldırı olduğunda rafineriye ışınlanarak kurtulması ama gerizekalı kendisi akıl edemiyor bunu illa sen geri çağıracaksın rafineriye. ha bir de sovyetlerini war minerları rütbe alınca silahı filan da güçleniyodu. baktın ibneler güçlenmeye başladı hava saldırısıyla al aşağı dürzüleri.

ayrıca ben alliedlar ile oynarken genelde prism tanklara abanırdım. 15-20 tane yapabilirsen karşısında pek duramıyolar. fkat hava saldırılarına karşı gözüne ışık tutulmuş bıldırcın gibi kaldıklarından hava saldırısı olan ünitelerle desteklenmesi gerekiyor.
  • teritori  (21.01.09 07:06:13) 
evet o binayı yıkınca mission failed oluyor bana da olmuştu ama ben savelemiştim. sonradan da aklıma gelmişti ama artık çok geçti, saveler herhalde diye düşünmüştüm.


  • tepedeki psychedelic adam  (21.01.09 09:18:12) 
oha bunu yollayana kadar logout olmuş:

herkes o kadar yazmış şu oyunda o kadar rocketeer basan bir ben miyim ya.
20 prism tank, tepesine de 40-50 rocketeer tamamdır.

@radioheadbanger:
yeni başladığın için ve görevler genelde şu dakikada şu kadar asker gönder şeklinde kodlandığı için belki biraz daha zorluyor olabilir bilmiyorum ama skirmish açıp biraz üzerinde durduğundan oyunun aslında başlarda düzgün kurulduktan sonra çok monoton olduğunu farkedeceksin.
rakip allied ise yaptığı en büyük saldırı 2 prism tank ve yanına birkaç tank, ya da 1 prism 1 mirage tank yanına da birkaç tank şeklinde oluyor. havadan ise 5 rocketeer ya da 4 uçak yolluyor.
soviet ise 5-6 tank ya da 4 apocalypse yolluyor. havadan ise 3 kirov yolluyor.
oyunun başlarıysa apocalypseler zorlayabiliyor hem güçlü oldukları hem de zırhları çok iyi olduğu için fakat ilerlerde prism tanklar ve "GI"lar çok zorlanmadan alabiliyor. kirov da yine benzer şekilde, erken gelirse kötü olabilir ama sonradan rocketeerlarla daha sahanın yarısındayken alabiliyorsun.

bu arada "GI"lara önemsiz asker muamelesi yapma. oyunun başlarında sadece onlarla savunmak gerekiyor, "abd" olduysan bütün savunmayı birkaç prism tank ve GI'lar üzerine oturtabiliyorsun.
sovietlerin askerlerine ise aldanma, GI'ların 10'da 1'i bile etmez.
bunlar dışında chrono legionnairelarla haritadaki kutuları toplamaya bak, yine bu adamlardan 3-4 tane tepeye yerleştirdiğinde apocalypseleri de çok rahat bir şekilde durdurabilirsin.

bu arada belki farketmemişsindir bilmiyorum allied ore minerlar sovietlerin yarısı kadar para toplayabiliyor. seninkilere böcek girerse direk bir ore rafinery'ye ışınlat, böcek orada kalıyor, tepesinde de rocketeer falan varsa alıyor rahatça.

bunlar bilgisayara karşı skirmish yaptığında, süpersilahlar kapalıyken geçerli tabi. insana karşı denemeye kalkmayın saniyesinde yok olur. :)
  • sanal uyku  (21.01.09 11:05:21 ~ 11:06:22) 
oha okudum falanda $öyle güzel bi RA2 zirvesi istiyo lan galiba.


  • xenophobe  (21.01.09 11:47:42) 
yha tmm hersey guzelde ben bu oynda o bölüme gelıyorum her yerı yıkıyorm ama faildet dıyo her yerı ele gecırıyorum yıkmadan yıne bıtmıyor neden ne yapmamız gerekıyo burayı bıtrmek ıcın..lütfen cvp_??


  • bekdas  (24.08.10 19:02:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.