[]

Çift Anadal-Yan Dal sorusu

A bölümü öğrencisiyiz, B bölümünden çift anadal veya yan dal yapıyoruz. A bölümünde derslerimiz pek iyi değil ama B'de yardırıyoruz. Üniversitede kalma-geçme, alttan ders verme olayını falan pek bilmiyorum. A'da 1. ya da 2. sınıfta 2-3 yıl kalsam bile B'de çap ya da yandal yaparak ilerleyip bitirebiliyor muyum? Diploma alıyor muyum peki? Evetse, B'den diplomamı alıp okulu bırakabiliyor muyum yoksa ana bölüm olduğu için A'dan da mezun olmam mı gerek B'nin diplomasını almam için? Bir de sadece çap'ta diploma alıyormuşuz sanırım, yan dal çok avantajsız değil mi o zaman, cv'mize "ama o konuda da bilgiliyim yani" yazıp geçiyor muyuz sırf? Sonuçta "üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun" sayılmıyoruz B bölümünün iş alanında, diploma olmadığından?




 
B üstüne çap yaparken A'da başarılı olmak zorundasın. Eğer B'de başarısız olsan bırakabilirdin, ama A'yı hiçbir şekilde bırakamazsın. A'dan altta dersler kalabilir, sonra alırsın. B'de de kalabilir, yine sonra alırsın. Ama abartmanın alemi yok tabii.

B'ye çap yapmak için zaten ortalamanın 2'nin üstünde olması gerekiyor öncelikle. İkincisiyse B'yi almaya başladığın an not hesaplaması birleşecek, iki bölüm dahil toplam GNO'nun 2.00 veya üstünde olması gerekecek.

ÇAP'ta diploma var. Yan daldan mezun olunca diploma yok sertifika var. O şekilde cv'de belirtebilirsin.
  • ready2strike  (15.02.13 18:59:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.