[]

dünya turuna çıkmak istiyorum

biliyorum hemen hemen herkes istiyor ama ben çok istiyorum yahu. az önce tedx de ismail ve özcan'ın videosunu izledim çok feci gaza geldim.

daha önce buna benzer bir girişimi olan var mı? yani gerçekten gezmek istiyorum.

yok mu gezmek isteyen? gidelim yahu?

 
ismail'le özcan çok iyi yerlerde çalışıyorlardı, kariyer sahibi adamlardı ama :) yani para biriktirmişlerdi 33 bin tl kadar, o parayla gezdiler. tabi sadece para da yetmiyor bunun için, ismail dediğin adam turkcell'de mühendisti, çok başarılı bir kariyeri de vardı, ama dünya turu için kariyerini parçaladı. tercih meselesi yani biraz da.


  • sorular sorular aklımdaki sorular  (14.02.13 22:40:35) 
ben ugrastım ama yanıma kımseyı bulamadım , ıstıfa ettım ısımden ama sonra gıt bıraz gez gel dedıler 1 ay dolastım avrupada 10 kusur ulkeyı geri geldim sonra :)

aslına bakarsan buyuk bı tur ıcın alıstırma olarak goruyorum bu yaptıgımı. ilk fırsatta da cıkıcam herseyı bırakıp .. bakalım nisan ola hayrola .
  • kennym  (14.02.13 22:41:17) 
33 bin tl ayarlarım. ama arkadaşlarım gelemez bu defa. kaldı ki 33 bin tl paraları olsa bile gelmezler. adamlar sürekli bilgisayar başında.

böyle 2-3 kişi gitsek hatta 5-6 bile olabilir yani. çok güzel olmaz mı? :)
  • nemo problemo  (14.02.13 23:00:13) 
hacı ne yapcan yurtdışında bana ipad al paranın bi kısmıyla =) asdf


  • lengerius  (14.02.13 23:14:52) 
Neden kendi başına çıkmıyorsun?


  • peki madem  (14.02.13 23:21:41) 
tek başıma sıkılırım yahu. onca ülke binlerce saat filan. o yüzden 5-6 kişi bile olabilir dedim. tek başıma sığır gibi çok fena sıkılırım.


  • nemo problemo  (14.02.13 23:31:16) 
5-6 kişiyle hiç de güzel olmaz onu baştan belirteyim,nerde çokluk orda bokluk durumu yaşanıyor.ha yanına kafa dengi, otu boku sorun etmeyen birini bulursan ne ala.baktın bulamadın kendi başına çık eğer gerçekten böyle bir şey yapmaya kararlıysan,arkadaş şart değil yani demek istediğim.tek başına yaptığın yolculuklar da inanılmaz zevkli olabiliyor.


  • 7th son of a 7th son  (14.02.13 23:32:06) 
Tek başına çık! Önce Türkiye'ye nispeten yakın veya gidilebilmesi kolay yerleri seç 2 ay seyahat et vaktin varsa. Önhazırlık olur hem. Tek başına gidiyorsun diye endişe de duyma.

Tek başıma 2 ay avrupada seyahat ettim ama hiç yalnız kalmadım emin ol. Sürekli birileri çıkacaktır karşına. Ve bu seyahatin kazandırdığı özgüven dünya turu için gerekli olacaktır. Çünkü iş planlama aşamasına gelince vazgeçmene sebep olacak bir sürü şey çıkacaktır.
  • küheylan  (14.02.13 23:35:49) 
Tek başına olunca mecburen etrafındaki insanlarla konuşuyorsun, yeni insanlarla tanışıyorsun, muhabbet ediyorsun. Bir şey yapmak istediğinde kimseyi ikna etmek zorunda değilsin. İstersen bir meydanda otur bütün gün insanları izle. İster gece hayatına ak bütün gün uyu, ister sabahın köründe kalk bütün turistik mekanları gez. Bence en fazla bir arkadaşını al yanına. Böyle bir hayalin ve gerçekleştirecek paran varsa hiç durma derim.


  • peki madem  (14.02.13 23:39:34) 
dünyayı gezeceksin ama tek başınasın diye sıkılacaksın :) bravo hehe


  • kediebesi  (15.02.13 00:00:14) 
Dünya yı gezen çok arkadaşım oldu. Bisikletle gezmek en güzeli. 2 kişi veya tek kişi avrupa ya dönük değil asya ya yüzünü dönüp gitmeni tavsiye ederim gerçekten gezmek istiyorsan. Benim de böyle bir planım var yalnız çok sağlam donanım lazım karı var kışı var yollarda heba olmak var göze almak lazım. İşleri yoluna koymalı. Memuriyette 10. yılıma girince ücretsiz izin alıp anca çıkarım..


  • mormormorius  (15.02.13 04:57:42) 
özcan'a mail attım. geri dönüş yaptı. tek başına çıkınca da yalnız kalmıyomuşsun zaten. maksat trende ve otobüste yalnız olmamak zaten.


  • nemo problemo  (15.02.13 10:03:16 ~ 12:01:08) 
nemo planın ne hacı ne ara cıkmayı dusunuyorsun ?

benım bekledıgım bır ıkı sey var.. gerceklesmezse b planım dunya turu. hazıran ayında netlesırse anında yollara dusecem gıbı..

istanbuldaysan bir ara bır ıkı bıra ıcıp konusabılırız yapılabilecekleri.. belkı gerceklesır..
  • kennym  (15.02.13 21:15:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.