[]

askerlik sorunu

daha önceleri de sordum bu soruyu ama karar vermem lazım artık bi an önce bi daha danışıyorum sizlere. malumunuz nisan celbinde askere gitmek için bu ayın sonuna kadar tecili bozduracağımızı bildirmemiz gerekiyormuş.

1 buçuk senedir çalışıyorum bi yazılım firmasında. Nerde angaraya iş var ben yapıyorum. genelde herkes java ağırlıklı çalışıyor bana ise php de delphi de işler var onları yıktılar. bi şekilde 1 senedir falan onlarla uğraştım ama artık her gün aynı şeyleri yapıyorum gibi geliyor, üstelik kendimi gelştiremiyorum hiç. aldığım ücret buçuk senelik çalışana göre fena sayılmaz, 3 bini az geçiyor. delphiyle falan ilerde çok bi iş bulabileceğimi sanmadığımdan, java ya da pl/sql işleri yapan başka bi firmaya geçmek istiyorum. lakin tecilimin bitmesini de 1 sene kaldığı için görüştüğüm firmalar çok sıcak bakmıyor.

ben de bu sebeplerden askere gitmeye karar verir gibi oldum. nisan celbinde gidersem 1 buçuk senelik tazminatımı alıcam. askerden dönünce belki java kursuna falan da giderim sonra da yeni iş aramaya başlayarım diye düşündüm.

ama nisan celbinde askerlik zor olur diyenler aklımı çeliyor. ağustos a ya da aralığa kadar da bu şirkette devam edebilir miyim bilmiyorum artık sabahları işe gidesim gelmiyor bile hiç. zorla çalışıyorum anlayacağınız. patronla falan da aram çok iyi değil.

siz olsanız napardınız? bi an önce askere gitmek mi yoksa biraz daha sabredip ağustos ya da aralıkta askere gitmek mi?

bir de şirkete önceden haber vermek gerekiyor mu? yasal bi prosedür var mı?

 
mevzu kariyerinse nisana agustosa bakmayacaksin, gelecegin icin hangisi gerekiyorsa onu yapmalisin. millet ayarlayip aralikta gitmeye calisiyor onun disindaki her celb donemi ayni sayilir.


  • Golgi  (14.02.13 20:23:28) 
Askerde mevsimlerden çok bulunduğun yere ve komutanlarına göre değişir zorluk meselesi. Tekinde yatıp, bir başka dönemde ağır işler dönüyor gibi bir durum yok. Tabii kış ayları bana daha mantıklı geliyor ama buna göre planlama kendini. Git çıkart aradan. Atlamış olacağın her dönem, keşke geçen dönem gelseydim de bitseydi diyeceksin.


  • sayfer  (14.02.13 20:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.