[]

İsveç Vizesi Hakkında Bir kaç Sorum var ???

İsveç'te erasmus'la okuyan arkadaşlarımı Mart ayı gibi ziyaret edip 1 hafta kalıp dönmek istiyorum.

Öğrenci vizesi diye de bir şey var ama sanırım turistik vizeye başvurmam gerekiyor (mu) ???

Bir de kritik noktalar nelerdir? Nelere dikkat edeyim. Daha önce Amerika'ya gitmiştim turist vizesiyle. Alma oranım nedir sizce?

Bilen , eden, gören biri yardımcı olabilirse çok sevinirim valla... mail atayım derseniz adresim pckopat(at)gmail.com

cansınız...

 
ogrenci vizesi sadece o ulkede ogrenci olunacagi zaman aliniyor.

yani mesleginiz ogrencilik olunca ogrenci vizesi alamazsiniz. turist vizesi alacaksiniz yani kisaca.
  • osuruklu  (20.01.09 18:08:13) 
ogrenci vizesi icin okuldan davetiye istiyolar. konsoloslugun calistigi bir sirket wardir. oraya basvurun onlar araciligiyla alin vizeyi. tahminimce daha kolay olr


  • sanio  (20.01.09 19:30:28) 
belgeleri kafası çalışan mantık sahibi bir insan gibi topluyorsunuz. sonra randevu varsa (isveç vizesi randevusuz veriliyor galiba) gidiyorsun. belgeleri sunuyor harçı yatırıyor değişen bir sürede vizeni alıyorsun.

valla her yerde schengen için uçak bileti ve otel rezervasyonu şart yazarken hollanda vizesi için bunlar olmadan gelen 20lerinde bir çocuğa yuh dedikten sonra vize almada neden böyle efsaneler yaratıldığını öğrendim.
  • darknum  (20.01.09 19:38:42) 
www.swedenabroad.com ( arkadas veya akraba ziyareti icin burda istenilen belgeleri bulabilirsiniz.

soyle bir durum var, ordan birini ziyarete gidiyorum diyorsaniz, davet mektubu ve o kisiye ait personbevis (dogum sertifikasi) istiyorlar.bu belgede ordaki vergi burolarindan temin ediliyor. belgelerin orijinallerini isitoyrlar bir de, fax scan de kabul etmiyorlar. (2007 de boyleydi en azindan)ama sanmiyorum ki arkadasiniz da boyle bir dokuman olsun.(belki isvec vatandasi olmayanlara da veriyorlardir personbevis tarzi bir sey, bilen varsa soylesin) o yuzden arkadas ziyareti degil de, etrafi gezicem gorucem tarzi bir bahane daha rahat olabilir sanki.

onun harici kendi deneyimimi anlatacak olursam; cok bir problem olmadi.kiz arkadasimi gormeye gidiyorum demistim, oraya yerlesme gibi bir planim olup olmadigini sordular.(multeci olayindan tirsiyolar biraz) oyle bir planim olmadigini anlayinca da sorun yaratmadilar. butun istenilen dokumanlari goturmustum. fotografi orda cekiyorlar ama yine de yaninizda vesikalik bulunsun.guleryuzlu olmak, kendinde emin cevaplar vermek de adamlar da iyi bir izlenim birakacaktir. abd vizesi olmasi avantaj saglayabilir, daha onceden alinmis bir schengen vizesi de ise yarar.
  • please dont die  (20.01.09 19:52:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.